Најновије

ЏИХАДИСТИМА ДА НЕ ПАДА НА ПАМЕТ ДА НАПАДНУ: Руска војна база Хмејмијм спремна да одговори на све видове агресије (видео)

Наредна етапа изградње војне базе Хмејмијм у Сирији биће завршена у новембру. До тада ће бити готови радови на вишеслојном крову и зидовима хангара за хеликоптере ваздухопловне групе руске војске стациониране у Сирији.

Руска војна база Хмејмијм (Фото: Јутјуб)

“Ради се о монтажном металном хангару, са три стране заштићеном оклопним плочама”, објаснио је руководилац пројекта главног грађевинског одељења за специјалне објекте Михаил Мусајев.

Хангари ће имати централизован систем за довод горива, што ће значајно смањити време потребно за припрему летелица за нове летове.

Осим тога, ради се на ремонту инфраструктуре целе ваздухопловне базе, укључујући и реконструкцију једне од писта. Писта ће бити 200 метара дужа и уочљивија захваљујући новим сигналним лампицама.

“У току су радови на постављању уздужних и попречних шавова и постављању светлосне сигналне опреме”, рекао је официр штаба за логистику групе снага у ваздухопловној бази Хмејмијм Игор Олерски.

Комплетан материјал коришћен за реконструкцију је руски. Материјал се доставља у Тартус, а одатле у Хмејмим.

На реконструкцији раде и руски и сиријски градитељи.

“Писта ће бити дуга 3.000 метара, што значи да ће моћи да прима летелице свих врста, укључујући и сиријске цивилне авионе из Дамаска и других градова”, додао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта су лидери Донбаса поручили Кијеву.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА