Најновије

ОСУЈЕЋЕНА ЗАВЕРА ИЗРАЕЛА ДА СЕ ЛИКВИДИРА КЉУЧНИ ЧОВЕК ИРАНА: Хитром акцијом обавештајаца, спашен је командант!

"Израелско-арапска" завера за атентат на генерала Касема Солејманија команданта Иранскe револуционарне гарде (ИРГЦ) је пропала, открио је директор Обавештајне службе ИРГЦ 3. октобра.

Kомандант Иранскe револуционарне гарде генерал Касем Солејмани (Фото: јутјуб)

Хојатолеслам Хосеин Таеб рекао је током 23. Врховне скупштине заповедника ИРГЦ-а да су заверу, која је такође намењена изазивању верског рата, годинама планирале израелске и арапске обавештајне службе.

"Након неуспеха разних завера да поразе Иран, покретања биполарног рата и отпора, као и његових контрапродуктивних ефеката, непријатељи Ирана и племените иранске нације настојали су да материјализују своје злонамерне циљеве на југоистоку земље током церемоније жалости Мухарам и Фатемијах, али нису успели захваљујући будним безбедносним и обавештајним снагама земље као и мерама које су предузеле копнене снаге ИРГЦ-а." – изјавио је Таеб за “Mehr News”.  

Према Таебу, тим за атентат је купио кућу поред светилишта оца генерала Солејманија, припремио 350-500 кг експлозива и подметнуо их у тунел испод светилишта.

Одред је планирао да изврши напад 8. или 9. септембра, а то су 9. и 10. дан светог исламског месеца Мухарама. Генерал Солејмани је требао да посети светилиште свог оца једног дана.

Обавештајне службе ИРГЦ-а ухапсиле су цео одред, који се састојао само од три оперативца. Њихови идентитети нису откривени.

"Одред за атентат је био толико уверен да би могао да спроведе свој план да је израелски премијер Бењамин Нетањаху рекао пре неколико недеља да ће генерала Солејмани бити убијен," рекао је Таеб.

Верује се да је генерал Солејмани одговоран за велик део активности ИРГЦ-а у Либану, Сирији, Ираку и Јемену. Ирански командант открио је неке детаље о свом раду у интервјуу који је емитован пре неколико дана. Израел до сада није коментарисао оптужбе ИРГЦ-а. Арапске државе које су наводно укључене у заверу тек треба именовати.

Детаље о ракети којом су хути погодили Саудијску Арабију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА