Најновије

ПУТИН ПРОТИВ СТВАРАЊА НОВИХ ВОЈНИХ САВЕЗА: Русија се противи новим војним блоковима сличним НАТО-у у свету! То је лоша идеја!

Москва сматра да је стварање нових војних блокова поред НАТО-а после Другог светског рата лоша идеја, а покушаји да се то учини у Азији су страни за регион и његове интересе, изјавио је руски председник Владимир Путин за Раша Тудеј.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

"Наш концепт није да стварамо нове блокове по узору на Европу или Северни Атлантик након Другог светског рата.", рекао је Путин у четвртак, током расправа на 16. дискусионом форуму "Валдај" у Сочију.

Упитан о могућности новог војног савеза у Азији - који се вероватно односи на напоре САД-а за неку врсту индо-пацифичког партнерства против растућег утицаја Кине - руски председник је рекао да Асоцијација нација југоисточне Азије (ASEAN) врло добро ради према потребама региона.

Путин је рекао да су покушаји стварања неке блоковске организације која није усмерена на сарадњу са другима "страни Азији и тренутним стањем у Азији".

Он верује да многе државе у региону не желе да се придруже војним блоковима усмереним против било кога, већ уместо тога желе да створе сарадњу како би могли да траже компромисе у областима од обостраног интереса.

"Пронађите их и крените напред", рекао је Путин. "Не желе да буду увучени у сукобе неких влада, а по најмање да учествују у било каквим блоковима."

Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА