Најновије

ВЕСЕЉИ У ТОТАЛНОМ БУНИЛУ: "Да САД нису водиле НАТО одбрану Косова, данас не бих био жив"

Лидер ДПК-а Кадри Весељи у колумни коју је објавио Њумакс рекао је да ц́е наставити да наглашава важност неговања снажног савеза са Сједињеним Државама.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

Весељи је истакао глобалне напоре Трампове администрације против корупције и поручио да се његов план против корупције заснива на принципима америчке политике, пише Косово Онлине.

"Ове недеље ц́е народ Косова донети историјски избор са великим утицајем на цео регион. Одржавамо своје пете слободне и фер изборе у историји наше нове државе. Наш поносни и домољубиви народ одлучиц́е да ли ће наша земља и даље следити наде и примере западних вредности на Балкану или ће кренути другим путем, који ће довести у питање наш савез са Сједињеним Државама и НАТО-ом", написао је Весељи.

Он је истакао да се борио "раме уз раме са Американцима на бојном пољу када је служио као један од вођа ОВК".

"Уствари, да Сједињене Државе нису водиле НАТО одбрану Косова, данас не бих био жив. Ваша посвећеност заштити универзалних људских права ослободила је више људи широм света него било који други народ у историји. И сваки дан Косово наставља да напредује и успева, то служи као доказ успеха који су постигли америчко саосећање и снага", навео је Весељи.

Он је позвао САД да занемари антиамеричку реторику неких политичара,и додао да не брину о њиховим претходним изјавама.

"Такође желим да уверим амерички народ у нашу посвећености нашем савезу. Молим вас занемарите антиамеричку реторику мојих противника коју можете видети.Такође, не брините о њиховим претходним изјавама или непоштовању препорука Вашингтона када је у питању разграничење границе с Црном Гором или процеса дијалога. Само мали, погрешно информисан део нашег бирачког тела подржава негативне и ирационалне ставове према САД", рекао је он.

"Када постанем премијер, Косово ће се увек саветовати са Вашингтоном и бити инспирисано вама како би у потпуности остварио потенцијал моје земље и донео просперитет и прилику свим нашим грађанима", навео је Весељи.

Милош Јовановић узбуркао интернет у емисији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА