Најновије

БРНАБИЋ СЕ УСКОРО САСТАЈЕ СА СИ ЂИНПИНГОМ: Ово ће бити главне теме разговора!

Учешће српске делегације на предстојећем Другом кинеском међународном сајму увоза ЕКСПО даће снажан импулс трговинској и економској сарадњи две државе и то је јединствена прилика за српске привреднике да повећају своје присуство и пласман производа на кинеско тржиште, уверена је премијерка Србије Ана Брнабић.

Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Она је данас разговарала са амбасадорком НР Кине у Србији Чен Бо о посети НР Кини и учешћу на ЕКСПО-у. Током званичне посете, од 3. до 7. новембра, председница Владе ће се састати са председником НР Кине Си Ђинпингом и боравити у Шангају и Хангџоу.

Председница Владе је изјавила да позив Си Ђинпинга представља велику част Републици Србији и да одражава највиши ниво сарадње и поверења две државе.

- Грађани Србије већ осећају бенефите узајамно корисне сарадње са НР Кином. Опредељење Владе Републике Србије је да се практична сарадња две државе даље унапреди заједничким пројектима у областима инфраструктуре, иновација, информационих технологија, дигиталних услуга и образовања - рекла је Брнабић и истакла да ће своју посету Кини искористити да привуче нове кинеске инвестиције у овим секторима.

Премијерка Брнабић нагласила је важност иницијативе "Појас и пут", и учешће Србије у овој иницијативи, која кроз међусобно повезивање земаља учесница доприноси бржем економском развоју, саопштио је кабинет председнице Владе Србије.

Амбасадорка Кине истакла је да је посета председнице Владе Кини веома важна за даље јачање билатералних односа двеју држава, наглашавајући да српско-кинески односи напређују управо захваљујући сталном дијалогу и узајамним посетама званичника наших земаља.

Она је нагласила важност сарадње са Србијом и кроз механизам "17+1", која омогућава реализацију великих инфаструктурних пројеката и повезивање економија региона, чиме се доприноси и бржем економском развоју свих партнера.

Каква је будућност Балкана? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА