Најновије

ИЗЈАВА О ЈАСЕНОВЦУ КАО ЧЕТНИЧКОЈ ИЗМИШЉОТИНИ ЈЕ ФАШИЗАМ! Линта оплео по Суљагићу!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је као фашистичку изјаву новог директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића да је Јасеновац четничка измишљотина, наводећи да са таквим изјавама није могуће помирење између српског и бошњачког народа.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Јасно је да нико од бошњачких политичара није јавно осудио ту фашистичку изјаву Суљагића чији је циљ распиривање бесне мржње према српском народу - рекао је Линта, наводи се у саопштењу.

Јасно је, каже, и да надлежне институције у БиХ неће ништа предузети да санкционишу Суљагићево вређање око 700.000 српских и других жртава геноцида које су страдале у највећој фабрици смрти на Балкану, Јасеновцу, као и дубоко вређање њихових потомака.

- Жестоки србомрзац Суљагић је пре неколико година, као лидер пробошњачке коалиције ''Први март'', Републику Српску упоредио са нацистичким Вермахртом и запретио да ће ослободити окупирани део територије, како је назвао Републику Српску - навео је Линта.

Линта истиче да Суљагић и други бошњачки политичари заступају лажну и бесмислену тезу да постоји једна истина о рату у БиХ и о Сребреници - да су Србија и српски народ извршили агресију на БиХ и да се у Сребреници десио геноцид.

- Са таквим ратнохушкачким речником Суљагића и других бошњачких политичара није могуће помирење између српског и бошњачког народа нити успостава искрених доброкомшијских односа - оценио је Линта.

Неспорно је, каже, да је крајњи циљ бошњачких политичара укидање Републике Српске и стварање унитарне и исламизоване БиХ у којој би Бошњаци имали пуну доминацију.

Због тога је, указао је, од кључног значаја за мир и стабилност у региону да Међународна комисија за Сребреницу, која је основана почетком ове године од стране Владе Републике Српске, утврди стварну истину о страдању Срба и Бошњака у Сребреници и ширем подручју.

- На тај начин би се још једном показало да су пресуде Међународног суда правде и Хашког трибунала да се у Сребреници тобоже десио геноцид политичке јер су засноване на лажним доказима - додао је Линта.

Јадни су председник и земља која плагирани докторат брани на суду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА