Најновије

РУСИЈА ПРЕДСТАВИЛА ЛЕТЕЋЕ ЧУДОВИШТЕ: Нови амфибијски авион са преко 1000 тона узлетне тежине! (ФОТО)

Руски дизајнери раде на амфибијском авиону чија је максимална тежина полетања преко 1.000 тона, што је преко двадесет пута више него што је то случај код масивних Бериев Бе-200 серија амфибија, саопштила је прес служба корпорације "United Aircraft Corporation".

Бериев авион (Фото: јутјуб)

Компанија Бериев ради на пројектима будућих летелица амфибија чија је узлетна тежина већа од 1.000 тона. Такви авиони могу да испоручују терет и путнике на великим даљинама на висинама и брзинама својственим ваздухопловима, користећи саобраћајну инфраструктуру постојећих поморских лука “, наводи се у саопштењу компаније.

Компанија није појаснила о ком се пројекту ради. Међутим, у прошлости је познато да је компанија лебдела у концепту Бе-2500, супер-тешког хидроавиона са планираном максималном корисном носивости до 1.000 тона, максималном тежином узлета од 2.500 тона, распоном крила од 125,5 метара, дужине 115,5 метара, највеће брзине од 800 км и предвиђеног домета лета од 16 000 км.

Предложено је неколико итерација Бе-2500 откад су прелиминарни радови на пројектовању започели 1980-их, а авиони се спекулишу да би делили неке принципе дизајна, као што су мотори у близини кокпита, са екранопланом класе Лун, совјетским ефектом на тлу возило дизајнирано за клизање по воденој површини, које је ЦИА назвала „Чудовиште Каспијског мора“.

За разлику од екраноплана, концепт Бе-2500 дизајниран је тако да може да ради и у режимима лета на великој надморској висини

Бериев је у уторак прославио 85. рођендан, а компанију је основао у Таганрогу, југозападној Русији 1934. године, Георгије Бериев, совјетски грузијски генерал, војни и ваздухопловни инжењер.

Компанија је специјализована за вишенаменске летилице амфибија, укључујући Бе-200, велику летелицу амфибију намењену за гашење пожара, трагање и спашавање и поморске патролне мисије.

Бериев је 2016. започео производњу Бе200ЕС, снажно модернизоване верзије авиона чија је производња захтевала модернизацију производних капацитета, укључујући куповину и стварање нове опреме, модернизацију радионица, те регрутовање и обуку новог особља.

Бе-200 и његове варијанте раде министарства за ванредне ситуације Русије и Азербејџана, а неколико их је наручило компаније у Кини, Чилеу и Сједињеним Државама.

Како су специјалне јединице КОРД ликвидирале најозлоглашенијег Чечена, снимак погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА