Најновије

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РУСИЈЕ: Ово су биле главне теме разговора!

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о организацији посете руског премијера Дмитрија Медведева и заједничком обележавању значајног јубилеја - 75 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Александар Вучић и Александар Боцан-Харченко (Фото: predsednik.rs)

Председник Вучић је истакао да ће, осим подсећања на славну слободарску традицију двају народа, посета премијера Медведева значити корак више у ширењу билатералне сарадње, јер се очекује потписивање нових међудржавних докумената.

Председник Вучић је изразио захвалност за поруку подршке државним и националним интересима наше земље, коју му је пренео шеф руске дипломатије Лавров, током састанка у Њујорку прошле седмице.

"То показује да између Србије и Русије владају односи међусобног разумевања и дубоког поверења, што је резултат интензивног политичког дијалога", сагласили су се двојица саговорника, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.

Милошевићу 1999. Руси нудили спасоносни план против НАТО! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА