Најновије

ЏИХАДИСТИ СПРЕМАЈУ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Постигнут договор о заједничком деловању и груписању! Ево о чему је реч!

Виши команданти Хаџат Тахрир Ал Шам-а (ХТШ) и Туркестанске исламске партије (ТИП), сложили су се да треба да учврсте своје положаје у северној Латакији и северозападној Хами током недавног састанка.

Џихадисти у Сирији (Фото: Јутјуб)

Извори упознати са ситуацијом рекли су да је састанак одржан у граду Џиср Ал Шугур на североистоку Идлиба. Град који се граничи са северном Латакијом са запада и равницом Ал Габ у северозападној Хами са југа.

„Главни циљ састанка био је да се договори о утврђивању целог северозападног фронта Хама и покрајини северне Латакије и да се страним милитантима обезбеди напредно наоружање, које је недавно испоручено Фронту Ал Нусра (ХТШ), ”Руска новинска агенција цитирала је један од извора.

Према Спутњику, ново добављено наоружање укључује противтенковске вођене ракете (АТГМ), уређаје за ометање и око 200 наоружаних беспилотних летелица. Извори су рекли да је оружје дошло са границе Сирије са Турском.

Поред размештања овог напредног оружја, ТИП је послао многе своје стране борце на линије фронта у равницама Ал Габ и око кључног града Кабанија у северној Латакији.

Извори Спутњика проценили су да је најмање 13.000 терориста тренутно у северној Латакији и северозападној Хами. Према изворима, страни терористи, посебно кинески Ујгури, живе у затвореним заједницама.

У случају нуклеарног напада Русије ће имати неколико десетина минута да одлучи о контранападу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА