Најновије

ЛЕГИЈА И ЂИНЂИЋ СЕ СРЕЛИ ПРЕ 5. ОКТОБРА! Испливали шокантни детаљи сусрета! Улемек је једну ствар моментално одбио!

Добрињска улица. Четврти октобар увече. Блиндирани џип који је некада користио Зоран Ускоковић звани Сколе, ликвидиран пар месеци раније. Испред џипа стоје до зуба наоружани Душан Спасојевић звани Шиптар и Љубиша Буха звани Чуме.

Милорад Улемек (Фото:Јутјуб)

Око возила је још неколико наоружаних људи. О томе шта су причали постоји неколико верзија. Зоран Ђинђић никада није превише говорио о том сусрету, док је Легија имао прилично романсирану верзију догађаја, у којој је он испао "невиђено кул лик" који разговара са Ђинђићем у маниру: "батице, у овом граду, значи, ја сам главни, и ви, значи, треба да слушате шта вам кажемо… будите мирни и све ће бити ОК".

Састанак се без сумње догодио, али је остала непознаница ко га је и зашто иницирао. Легија тврди да се сусрет десио манипулацијом коју су извели вешти припадници тада заједничког сурчинско-земунског клана Спасојевић и Чуме, тако што су њему рекли да Ђинђић тражи сусрет, док су Ђинђићу рекли да он жели да се сусретну.

Милорад Брацановић, тада официр за безбедност у ЈСО, сведочи да га је Легија на Институту за безбедност четвртог октобра увече обавестио да је ту један човек и питао га: хоћеш доћи да те упознам с њим. "То је био Душан Спасојевић. Легија је рекао: 'Ово је човек кога је послао Ђинђић да ми пренесе да хоће да се види са мном'. Извео сам га на ходник, питао у чему је ствар. Имао је дилему да ли да иде или не. Ја сам му рекао да о томе морамо да обавестимо шефа Службе. Међутим, он се није јављао".


Пресекао сам и рекао му да оде да види шта Ђинђић хоће. Сео је у џип са Спасојевићем и отишли су да се виде са Зораном.

"Возили су се том истом Гепратовом и причали на тему да ли ће Јединица реаговати у рушењу власти петог октобра. Обавестили смо шефа Радета Марковића, он је био љут, с правом је био љут, али после се смирио. Онда је Ђинђић Легију и мене позвао у Скупштину града, причали смо о учешћу Јединице, а после тога отишли на вечеру у ФМП, коју је приредио Небојша Човић. Вечери су присуствовали Зоран Ђинђић, Небојша Човић, генерал Бошко Буха, Легија и ја. Ђинђић је инсистирао на томе да одмах ухапсимо шефа Службе Радета Марковића, што смо одбили. Рекли смо да начелник Службе не може тако да се хапси, и они више нису на томе инсистирали."

Ђинђићеви сарадници из тог времена тврде да тај догађај сам по себи није био пресудан за пети октобар, али да је свакако део Службе државне безбедности покушао на тај начин да се учипи код нових власти, односно да за сваки случај има неки контакт ако Милошевић падне. То отприлике потврђује и Чеда Јовановић, који каже да се Ђинђић и Легија нису познавали одраније, већ да су се видели први пут четвртог октобра увече.

"Сели су у кола. Легија је питао: 'Хоћете ли да нападнете касарне, полицију, улази ли сутра НАТО'. Зоран му је рекао да се смири и да је наша једина намера да узмемо власт коју смо на изборима добили".

Шта су тачно разговарали, знају њих двојица. Да ли је постигнут неки договор, опет знају само они. Ипак, занимљиво је шта је, наводно, Зорану Ђинђићу рекла супруга када је поделио с њом да ће се сусрести с Легијом.

Рекао јој је да командант ЈСО жели да се сретне с њим уочи петог октобра. Питао ју је да ли да иде. Бојао се да га не убије пре састанка. Одговорила му је да ће га свакако убити, чак и ако не оде.

Веља Илић оплео по власти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Експрес

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА