Најновије

ДОДИК ИСПРОЗИВАО БАКИРА: Није реално формирање власти до краја месеца! Изетбеговић забавља свој народ

Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да реално нису оствариве најаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да би власт на нивоу БиХ могла да буде формирана до краја месеца.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Бакир и његове приче и термини… Замислите каква је то озбиљност кад он јуче долази на састанак на коме каже да верује да ће се нормализовати односи, а има само један захтев да Хрвати одустану од промене Изборног закона, што је суштински једина ствар коју траже", рекао је Додик новинарима у Мостару, преносе Независне.

Како је рекао, он и СНСД, за разлику од Изетбеговића, ниједног тренутка ничим нису условили формирање власти.

"Ми смо спремни да то учинимо одмах зарад добрих кретања према ЕУ. То је, наравно, изгубљено. Изгубљен је тајминг, који је важан, како у животу, тако и у политици", рекао је Додик.

Према његовим речима, процес формирања власти на нивоу БиХ је мрцварење.

"Прво смо имали мрцварење када је Бакир покушавао да окупи муслимане око себе, јер су тада биле и неке друге групације око СДП-а. Тада ни лидер ДФ Жељко Комшић није био с њим, ни председник СББ Фахрудин Радончић. Онда је некако успео да то уради и почели су да постављају захтеве, тако да је излишно разговарати о било чему", рекао је Додик.

Он је подсетио да је направљен споразум између СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и СДА да се у року од 30 дана формира власт, а онда од тога нема ништа.

"Чујем пре неки дан да очекује да ће се реализовати споразум, а у споразуму пише да он важи 30 дана. Како ће се реализовати нешто од чега је прошло већ више од месец дана. Занимљиво, Бакир Изетбеговић забавља овај народ", рекао је Додик.

Прочитајте ОВДЕ како је ХРТ известио о изборима на КиМ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА