Најновије

ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО: Америчка амбасада у Анкари "лајковала" погрешан твит

Турска је протестовала пошто је Твитер налог америчке амбасаде у тој земљи "лајковао" пост који каже да би Турска требало да буде спремна за "политичко царство без Девлета Бачелија", лидера националистичке странке који се недавно разболео.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Сајт турског председника)

Спор долази у време када су односи између НАТО савезника затегнути због претњи Турске да ће извршити војну акцију на североисток Сирије, пошто је Анкара оптужила Вашингтон да зауставља напоре да заједно успоставе "сигурну зону" на граници.

Бачели је лидер Партије националног покрета, која је савезник странке председника Реџепа Тајипа Ердогана, преноси Ројтерс. Две странке су прошле године изашле на парламентарне и председничке изборе у коалицији, што им је омогућило да заједно постигну већину у парламенту.

Како се наводи, у суботу се америчкој амбасади "свидео" твит који каже да би Турска требало да буде спремна за политику без Бачелија, који последњих неколико недеља има здравствене проблеме.

Ердоганова странка је објавила на Твитеру да се корисник који је објавио ту поруку тражи због повезаности са мрежом Фетхулаха Гулена, оптуженог да је организовао државни удар у јулу 2016. године.

Портпарол Ердоганове Партије правде и развоја Омер Челик рекао је да амерички Стејт Департмент и амбасада треба да истраже ово питање, као и да извињење није довољно.

- То показује да неки од запослених у америчкој Амбасади чине посебан напор да наруше односе између две земље - рекао је Челик на Твитеру.

Амбасада је касно у суботу објавила извињење на Твитеру.

"Раније данас Твитер налог наше амбасаде је "лаковао" грешком једну објаву. Жалимо због грешке и извињавамо се због забуне које је произвео", саопштено је пошто је спорни "лајк" уклоњен са странице.

Прочитајте ОВДЕ  ко је фаворит за Нобелову награду.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА