Најновије

ОГЛАСИО СЕ СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЕТ: "Србима у Црној Гори ускраћена сва права"

Српском народу у Црној Гори ускраћена су готово сва стечена и Уставом гарантована права, сматрају представници Српског националног савета у Црној Гори.

Црна Гора (Фото: Влада Црне Горе)

Они сматрају да су ускраћена готово сва стечена и Уставом гарантована права, не само од издвајања Црне Горе из заједничке државе са Србијом, већ и она која је српски народ имао као вишевековни конституент државе Црне Горе.

Са заменицом заштитника људских права и слобода Зденком Перовић разговарали су представници Српског националног савета Момчило Вуксановић и Ђорђе Брујић, преноси ЦдМ.

Како су навели представници СнС, без обзира на коректна мишљења и препоруке Заштитника људских права и слобода очигледан је недостатак моћи Заштитника да адекватно санкционише "очигледну дискриминацију" и утиче на њено отклањање.

"То се конкретно односи на препоруке Заштитника људских права и слобода Скупштини Црне Горе, Влади Црне Горе и Врховном суду Црне Горе да у складу са својим надлежностима, позитивним законодавством и Уставом Црне Горе успоставе Уставом гарантовану равноправност ћириличног и латиничног писма", саопштено је из Савета.

На састанку су посебно истакнута идентитетска питања о слободном изјашњавању на следећем попису становништва 2021. године и обавезности изјашњавања грађана Црне Горе и на ћириличној пописници и контроли анкетара.

Савет је нагласио да је заступљеност српског народа у државним институцијама и локалној самоуправи изузетно мала или да готово не постоји, што, како су рекли, говори о односу актуелне власти према грађанима Црне Горе који се национално изјашњавају као Срби.

Огласио се ХРТ поводом писања медија о договору са Албанцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА