Најновије

МИЛИТАНТИ СЕ НАЧИСТО ПОГУБИЛИ: Сиријски џихадисти оборили свој дрон током борбе са САА! (ФОТО)

Припадници терористичке групе окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама оборили су у северној Латакији током борби са Сиријском арапском армијом (САА) своју беспилотну летелицу.

Олупина обореног дрона (Фото: southfront.org)

Поједини активисти блиски Хаџату Тахриру ал-Шаму су тврдили да су током сукоба оборили дрон, који је наводно припадао САА.

Међутим, фотографија олупине коју су показали медији доказује да су ову беспилотну летелицу направили припадници неких терористичких група. Локални медији наводе да су џихадисти током борбе са САА оборили свој дрон, а онда су желели да прикажу да су уништили непријатељску летелицу.

Међутим, оборили су дрон, који су лансирали припадници Хаџата Тахрира ал-Шама са другог положаја у северној Латакији.

Као још један доказ да ова беспилотна летелица припада терористима, локални медији наводе идентичне дронове, које су џихадисти више пута користили током напада на САА у северној Хами.

Овај тип беспилотне летелице је опремљен електромотором, а пројектили су му смештени испод крила. Такав тип дрона има ограничен домет и лако се контролише неком врстом даљинског управљача.

Терористичке групе су рано јутрос кренуле у жестоку офанзиву против САА у северној Латакији. Џихадисти су у нападима користили све врсте наоружања, а сиријска војска је успешно одбила непријатељску офанзиву.

Прочитајте ОВДЕ како је руска ПВО одбила напад на Хмејмијм.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА