Најновије

МИША ВАЦИЋ ПОРУЧИО ИЗ ШАПЦА: Жута подморница мора бити потпуно сломљена како би Србија кренула напред!

Лидер Српске деснице Миша Вацић изјавио је да је његова странка спремна за предстојеће парламентарне изборе и додао да ће Србија кренути напред само када остаци Демократске странке буду сломљени.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Вацић је недавно у Шапцу основао Општински одбор Српске деснице.

Колико сте задовољни интересовањем и подршком Шапчана за ваш програм?

Српска десница основала је најјачи одбор управо у Шапцу, што се видело и на дочеку мене испред просторија СД у Шапцу када је 250 младих упалило ватромет и бакље да осветле мрак који се надвио њиховим градом због лоше власти Зеленовића. Веома сам задовољан одзивом Шапчана јер у политици СД препознају нашу борбу за традиционалну породицу, снажну домаћу пољопривреду и индустрију, савезе са патриотама у Русији и Европи, повратак служења војног рока и повећану бригу за поштене људе који би законски могли да се заштите од напада криминалаца својим оружјем у својим кућама и становима. То је само део програма СД који Шапчане али и многе људе широм Србије привлачи нама све више и више. Нико нема програм као ми и ми ћемо га спроводити заједнички кроз институције система!

Иако сте опозиција, слажете се са појединим иницијативама власти као што је, примера ради, дијалог о Косову и Метохији. Да ли у данашњој Србији опозиција може да сарађује са влашћу или је одлика опозиције оно што можемо да видимо од “Савеза за Србију”?

Дијалог већ постоји ако изузмемо оне „опозиционе елементе“ који Косово и Метохију одавно не сматрају делом Србије. Ту мислим на организације типа 1 од 5 милиона, СзС и ситне отпатке бивше ДС који су потпомогнути буком плаћеничких медија. Њихови медији праве их „значајнима“ али у реалности немају никакво упориште у бирачком телу Србије. СД је осетно снажнија политички од њих и увек ће конструктивно прићи дијалогу о КиМ са властима јер имамо доста тога паметног и провереног да кажемо, нарочито јер смо политички присутни у јужној покрајини!

Какву поруку шаљу најновији инциденти испред РТС-а, када су активисти “Савеза за Србију” покушали да спрече гостовање председника Србије Александра Вучића на Јавном сервису?

Шаљу поруку привида да су они недодирљиви и да им се све може. Сматрам да се такви испади у будућности морају спречити, а ако се догоде, одговорни морају бити процесуирани по хитном поступку. Тако се штити сваки појединац, од обичног радника до председника Републике. Успех лежи у примени закона!

У протеклих годину дана српска јавност имала је прилику да види ношење вешала током протеста људи окупљених око Драгана Ђиласа. Од њих смо чули и позивање на силовање председнице Владе, спаљивали су књиге политичких неистомишљеника, шетали по РТС-у наоружани моторним тестерама, разбијали по Београду, позивали на оружани устанак. Зашто онда део медија у Србији вас и Српску Десницу виде као проблем у држави потенцирајући на томе да сте ултрадесничари и екстремисти?

То је недопустиво понашање у уређеној држави. Они који изводе такве инциденте, наводно се залажу за европске вредности, а не схватају да би у свакој земљи ЕУ били драстично кажњени за такве поступке. То су политички лицемери и своје дивљачко понашање пребацују на већ стандардну матрицу о десничарима као „примитивцима и заосталим људима“. Све је супротно, СД је модерна организација иза које нема ни један једини инцидент. Ми своју земљу волимо и сукоби нису наш интерес. То је свакоме јасно ако реално сагледа наше и њихово деловање!

Ово показује и хистерија настала око вашег говора у Бујановцу. Како се говор о корумпираним властодршцима претворио у говор мржње?

На јавно објављеном снимку све се може видети, то је моја најбоља одбрана од манипулација. Мислим да би сваки политичар и националиста морао овако да говори јер се тако штити закон и Устав Србије. СД жели равноправност за све, и у погледу права али и дужности! Доста смо ћутали, ја се не плашим да свакоме кажем истину без обзира на националност, веру или политичка уверења.

Слична замена теза дешава се и у Шапцу. За градоначелника Небојшу Зеленовића, иначе једног од лидера “Савеза за Србију” везују се бројне афере међу којима је ненаменско трошење пет милиона евра из градског буџета, као и куповина гласова за прошле изборе. Када га опозиција у Шапцу прозове за малверзације, он одговара да су то политички притисци, јер овде на власти није СНС. Како вама изгледа политичка ситуација у Шапцу?

Бивши жути режим поставио је у свим српским градовима и општинама проверене пљачкаше. Народ их је нажалост упознао 2000–2012 када су уништили сва важна предузећа и осиромашили стотине хиљада радника и сељака. Шабац није никакав изузетак, већ само потврђује правило. Жута подморница мора бити потпуно сломљена како би Србија кренула напред и СД ће помоћи у томе на сваки начин. Уверен сам да ће Шапчани то препознати и помоћи нам у стварању модерне и уређене суверене државе.

Упркос томе што је у Шапцу на власти иста група људи већ 20 година, многе кључне ствари у граду нису решене. Како ви видите ситуацију да у 42 шабачка села још увек нема водовода и канализације?

Огромне донације са Запада 2000-2012 завршавале су у џеповима локалних „демократских тајкуна“. То је рецепт разбојника који сам већ објаснио, јер интерес сељака и домаћина је њима на последњем месту. Увек мисле прво на себе, погледајте само како су ситуирали своје породице и рођаке. Ви на свом локалу то најбоље знате. О шабачком гиганту „Зорка“ може се написати огроман елаборат о криминалним работама жутих функционера. Тако је широм земље. СД се залаже за обнову поступака и лустрације за хиљаде разбојника из досманлијског периода. Села ће добити потребну инфраструктуру када дође СД на власт, јер новца за тако нешто у 21. веку мора бити. Одузећемо од тајкуна и усмерити ка народу као Путин у Русији. Треба веровати новим националним и некорумпираним снагама у СД!

Недавно је у шабачкој скупштини усвојен документ којим се директно признаје независност Косова. Наиме, реч је о помоћи српским породицама у општини Пећ око садње јагоде. У документу који су одборници шабачке власти усвојили пише да је земља у коју се помоћ упућује “Косово” и да је та иницијатива, цитираћу: “прва те врсте између две земље”. Шта мислите, да ли је овај поступак актуелне шабачке власти слика онога шта заправо жели “Савез за Србију”?

Већ сам поменуо да СзС и слични одавно не признају КиМ у саставу Србије. Колико је људи из шабачког краја и Шапца настрадало током НАТО агресије? СД би за нарушавање уставног поретка драстично и максимално кажњавала, зато нас се плаше и сатанизују кроз своје доушничке медијске сервисе. Упркос томе, ми нећемо стати.

С обзиром на то да сте опозиција, да ли ћете бојкотовати предстојеће изборе?

О томе ће последњу реч имати страначка тела СД, али ми стварамо широку страначку структуру широм земље и бићемо спремни и на изборе. Зашто српски патриоти не би били учесници у власти, чему бављење политиком? Услови нису лаки али нас покреће ентузијазам и љубав према Србији. Ако су наши преци могли прећи Албанију у немогућим условима, онда и ми можемо ући у институције у мирној и стабилној држави где нико не спутава наш рад!

На коју категорију становништва је највише базирана изборна порука СД?

На све слојеве друштва. Нудимо решења на бази општенационалног препорода. Наш програм је свеобухватан. Желимо и старе и младе, пољопривреднике, студенте, наставнике, раднике, ветеране, све који се осећају поноснима на своју земљу и њену историју. Хоћемо да стварамо будућност сопственим снагама ослоњени на природне савезнике, Русију, Грчку, Италију… Спремни смо за сарадњу са свима али на бази равноправности. Нећемо трпети ничије уцене.

Шта мислите о Западу, а шта о Русији?

На Западу се појављују нове здраве снаге ослоњене на вредности које и ми промовишемо. Са људима попут Орбана, Салвинија, Ле Пенове и из Алтернативе за Немачку можемо наћи заједнички језик, не са онима који се залажу за декаденцију, неморал и нападе на наш суверенитет. У Русији подржавамо чврсту позицију Путина који се не понаша агресивно али је врло изричит у одбрани руских интереса по сваку цену. Хоћемо независност, наш српски пут и пажљиво ћемо бирати партнере како би заштитили нашу земљу и народ.

Ваш рецепт за Мачвански округ?

СД зна да је Мачва највише оријентисана на пољопривреду и сточарство. Појачали би државне субвенције за село и борити се за домаћи извоз хране на инострана тржишта. Гарантоване цене пољопривредних производа утицаће на повратак младих у село. Прво би наши људи јели квалитетно, а онда би првокласне производе добро наплаћивали странцима и тако сигурно подигли стандард на далеко виши ниво. У нашем програму је све разрађено и имамо стручњаке из свих кључних области. Шабац неће погрешити ако изабере једину праву домаћинску опцију, а то смо ми.

Став СД о личној и имовинској сигурности?

Борићемо се за законе који ће штитити поштене људе и њихове породице од наоружаних криминалаца. Изменићемо доста тога у правосуђу, полицији и законодавству.

Са којим опцијама бисте ушли у евентуалне коалиције, од локала до републике?

Са свима осим са досовским криминалцима… Отворени смо за договор са оним странкама где бисмо нашли елементарни консензус о најважнијим националним и државним питањима. Они који су за здраву традиционалну породицу, опоравак села, снажну армију и сарадњу са Русијом увек су добродошли. О детаљима се увек можемо договорити, али ако се не нађемо на најбитнијим тачкама нашег програма нећемо рескирати своју репутацију тврдих родољуба савременог типа.

Да ли можете нешто рећи о подели Срба на четнике и партизане?

Ову трагичну поделу треба окончати једном за свагда. Франко је у Шпанији подигао велики крст и написао свим погинулим националистима и комунистима у грађанском рату: „Сви сте погинули за Шпанију“. Путин је у Русији слично урадио на помирењу белих и црвених током грађанског рата 1917/23… Погинули сте за славу Русије са различитим погледом на развој заједничке Родине. Бар у смрти и ужасима рата морамо остати јединствени и не дозволити нове, вештачке поделе. Имамо превише непријатеља да би се делили додатно. Било, не поновило се, људи треба да живе заједно и сарађују на добробит једине земље коју имамо. Пред нама су велики изазови и не треба се бавити стварима које су једног рођеног брата водиле под кокарду, а другог под петокраку. Ту добро не постоји. Дражине и Титове југословенске војске више не постоје (а биле су обе састављене искључиво од Срба), постоји само српска војска. Држимо се Мишићевих армија 1912-1918 и хероја армије који нису поражени од НАТО 1999. Не дозволимо да српски антинацизам присвајају они који су пунили редове СС дивизија у Хрватској, БиХ и на КиМ 1941-45. Знамо њихов национални састав и тиме бих завршио!

Прочитајте ОВДЕ ко је све добио позив за суд у Хагу.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА