Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ УМЕШАЛИ СВОЈЕ ПРСТЕ: ЦИА стоји иза хаоса у Боливији! Трошили милионе долара како би поткопали Моралеса!

Америка је играла кључну улогу у притиску на председника Боливије Ева Моралеса да после 14 година на власти поднесе оставку.

Протести у Боливији (Фото: Јутјуб)

Ово је за Раша тудеј изјавио борац за грађанска права и адвокат Дан Ковалик. Како је рекао овај стручњак, Америка се мешала у немире у тој земљи и то је финансирала милионима долара. 

- Мислим да је ово што се десило лоша ствар и ја ту већ видим амерички рукопис, односно да САД стоје иза свега- казао је Ковалик, додавши да има снажне доказе за своје тврдње, односно да постоје забележени снимци разговора између званичника Беле куће и опозиционих лидера у Боливији, који су показатељ да су протести против Моралеса били део "координисане кампање".

- Знамо да је Национална задужбина за демократију (НЕД) потрошила милионе долара у Боливији годинама уназад како би поткопала Моралеса. 

Ова задужбина је нека врста огранка ЦИА, пише Раша рудеј и наводи да је само у 2018. години ова организација потрошила милион долара у сврху демократије у овој јужноамеричкој земљи.

Ковалик је истакао да ће се докази да је Америка умешана у немире у Боливији тек гомилати у наредном периоду.

Моралесова одлука да поднесе оставку, уместо да се држи власти, ризикујући тако животе својих присталица, који су били редовни на масовним протестима у знак подршке председникку, по мишљењу Ковалика, побија све наводе да је он диктатор. 

- То говори много тога о њему. То показује да је Моралесу стало до своје земље. Показао је да добробит његовог народа дубоко у срцу- оценио је Ковалик за Раша тудеј.

Овај стручњак сматра да је Моралес, први самостални председник у историји ове земље, доста побољшао животни стандард грађана, као и да његов одлазак са власти може да проузрокује нове проблеме за ову јужноамеричку земљу.

Ковалик верује да ће десничарске партије покушати да искористе Моралесову оставку, али да њима недостаје базична подршка.

- Нисам сигуран да имају већинску подршку, тако да ћемо видети да ли партија Ева Моралеса може да настави и победи без њега- закључио је Дан Ковалик. 

Прочитајте ОВДЕ  у чему је Трамп први амерички председник.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА