Најновије

ЧАСНИ КАО И ЊИХОВЕ ГАЗДЕ СА ЗАПАДА: Усред споразума о прекиду ватре Украјинци гранатирали руске војнике приликом повлачења! (ВИДЕО)

Украјинске трупе гранатирале су место повлачења војних снага у близини села Петровској - известило је представништво ДНР-а (Доњецка Народна Република) у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре. Претходно је објављено да је ДНР обавестио специјалну контролну мисију ОЕБС-а о спремности да се настави процес повлачења трупа у близини села Петровској, уколико се Контакт група сложи са тим датумом. Украјина је из непознатих разлога одбила да учествује у видеоконференцији. Кијев је поново зауставио покушај обнављања процеса повлачења трупа на подручју Петровској-Богдановка.

Украјинска војска (Фото: president.gov. ua)

 

Украјинске трупе су гранатирале село Зајцево. Користили су ручно израђену муницију. Једна од таквих граната експлодирала је у стамбеној згради у улици Латсиса, кућа број 2. У кући је у том тренутку био мушкарац - на срећу, он није повређен. Украјинске терористичке јединице такође су гранатирале село Коминтерново. Као резултат тог гранатирања - запаљена је зграда у Акхматовој улици, број 18.

Процес уклањања мина на локалитету "Золотој", одвија се у пуном замаху. Током процеса откривене су противтенковске мине ТМ-62 и 8 противпешадијских мина. Следеће уништење извршено је на лицу места. Мисија ОЕБС-а извештава да том приликом није било напада. "Рад се одвија уобичајено, према плану и на време" - рекао је Михаил Филипоненко, шеф Представништва ДНР у Централној контролној комисији.

Запослени у канцеларији генералног тужиоца ДНР открили су сакривено наоружање у близини контактне линије у Донбасу. Пронађено је око 7.000 метака - саопштила је прес служба агенције. „Истрага је покренута након открића залиха. Могуће је да би украдене залихе могле да користе украјинске саботажно-извиђачке групе да би извршиле саботаже на територији републике “, прецизирала је прес служба.

И после толико година од смрти Гадафија, рат у Либији траје, а шта је главни разлог сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА