Најновије

ШИПТАРСКЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ! Поништили гласове из централне Србије, па угурали Пацолија у Скупштину! Курти губи изборе?

Изборни панел за жалбе и представке наложио је да ЦИК поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата избаци гласове који су стигли поштом из Србије.

Да ли ће Аљбин Курти бити нови премијер тзв. Косова? (Фото: Јутјуб)

Како преноси "Косово онлајн", изборни панел за жалбе и представке саопштио је данас одлуку о притужбама политичких субјеката на коначне резултате избора од 6. октобра, које је Централна изборна комисија објавила у четвртак, 7. новембра.

На основу те одлуке, ИПЖП је затражио од ЦИК-а да поново броји 1.472 бирачка места, а такође, на захтев коалиције НИСМА - Алијанса Ново Косово, Изборни панел за жалбе и представке је наложио ЦИК-у да из коначних резултата искључи гласове који су поштом дошли из Србије, док су 23 жалбе одбачене.

Такође 25 жалби је одбијено као неосновано и једна жалба је повучена. Након те одлуке ИПЖП, у року од 24 часа, незадовољне стране имају право да се жале Врховном суду Косова, који потом има 72 сата да донесе одлуку о тим жалбама.

Изборни панел за жалбе и представке је примио 100 жалби политичких субјеката, а највише - 42. жалбе, од Самосталне либералне странке Слободана Петровића. Од кандидата за посланике у Скупштини Косова, жалбе су уложили Ваљон Рамадани из Самоопредељења и Муфера Шиник из КДТП-а.

Након тог процеса, незадовољни могу да се обрате Уставном суду Косова.

Иако је јављено да НИСМА по последњим резултатима, није прешла изборни праг од пет одсто гласова, према овој комбинаторици, Пацолијева коалиција ипак ће успети да пређе цензус.

Међутим, сада се све мења за Самоопредељење Аљбина Куртија и ДСК Исе Мустафе. Две странке, према најновијим резултатима, неће имати већину довољну да формирају владу тзв. Косова.

Читава перипетија са гласовима из Србије одвијала се управо како би се манипулисало коначним резултатима избора.

Непосредно након избора, у Приштини је изненада избило алармантно стање, након што су чланови ЦИК-а пријавили да су добили алергију по рукама и лицу јер су додиривали коверте са гласовима послатим из Србије. Бројање гласова је прекинуто, представници Српске листе избачени из сале, а према писању тамошњих медија алергија је већ постала, ни мање ни више, него тровање.

Како је писала Приштинска Коха, најмање 26 Албанаца који су бројали гласове је "отровано" ковертама из Србије. У исто време Срби који су били у сали где су се бројали гласови рекли су да немају никаквих симптома иако су и само додиривали исте коверте.

Без обзира, они су избачени из сале која је убрзо запечаћена, а око 3.400 гласова који су дошли из Србије престали су да се броје.

Прочитајте ОВДЕ колико је чланица УН признало тзв. Косово.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА