Најновије

"МЕТАК У ЧЕЛО", "ЛЕЂНО НИЗ САВУ", "ВЕНЦЕ У ДУНАВ"...Овако би ХДЗ-овци да се реше Колинде!

На последњој седници Председништва владајуће ХДЗ главна тема је била најновија афера која је произашла из комуникације чланства те странке у групи на Вотсапу и Виберу, због које би, како преноси хрватски медији, 15 њих могло бити санкционисано избацивањем из чланства.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

На терет им се, наводи портал 24сата, ставља говор мржње и позивање да се гласа против Колинде Грабар-Китаровић у спорних групама.

Круни се Колиндина предност у односу на Милановића: Последње анкете показују пад популарности хрватске председнице

"Ја бих њих радије леђно низ Саву." "Може и да пуштамо венце низ Дунав." "Драги моји пријатељи, ви нисте баш ни рационални ни штедљиви. Ви знате које би оптерећење за буџет РХ било затворити ту гамад. Пуно је јефтиније метода "леђног" пливања низ Саву. Брзо, јефтино и еколошки освештено." "Метак у чело." "Свакодневно га треба бојкотовати и његову левичарску протународну масонску политику." "Погодио Шкоро скоро све мете." "На жалост, глас за листу је глас за Пленковића и његове јањичаре. Мој глас неће добити. И мислим да је то за добро ХДЗ-а."

То су, неке од порука објављене у Вибер групи под називом "Зна се ХДЗ" које су, како тврде у врху странке, наљутиле шефа ХДЗ и због којих странка расправља већ неколико дана.

Председник Клуба заступника ХДЗ Бранко Бачић је у разговору за Дневник.хр открио и да су међу ХДЗ-овцима који су писали непримерене поруке у WхатсАпп и Вибер и позната имена.

- Има имена која су позната широј хрватској јавности. Морам рећи да је за мене то било изненађење -казао је и додао да сада следи поступак пред часним судом ХДЗ који ће ''јасно одговорити на таква подметања која су наштетила ХДЗ и пре, а да то нисмо знали''.

- ХДЗ је прејак - кратко је одговорио Бачић на питање да коментарише чињеницу да међу ХДЗ члановима има и оних који подржавају Мирослава Шкору, који је противкандидат актуелној председници на председничким изборима.

Иако је шеф ХДЗ-а Андреј Пленковић, након јучерашње седнице, новинарима казао да је главни смисао састанка био договарање даљњих активности у вези са кампањом и да се расправљало о рејтингу странака и о припремама за конгрес ЕПП, Јутарњи пише, позивајући се на своја сазнања, да је у центру пажње ипак била афера с WхатсАпп и Вибер групама.

Лист пише да су дужа излагања на ту тему имали Пленковић и његов саветник Марио Капулица, који је, говоре у ХДЗ-у, члан свих тих група и који је наводно све и покренуо.

Чланица Председништва Дубравка Шуица је, наводно, казала да сада можда није добро покретати то питање, али јој се, рекли су учесници састанка, оштро супротставио Пленковић, који је након састанка новинарима рекао да сваки члан има пуну слободу изражавања, мишљења, говора, као и заузимања ставова и критика, али говор мржње и непримерене комуникације неће бити толерисани.

Шеф ХДЗ је рекао и да ће санкције бити "задатак надлежних жупанијских и градских организација чији су то чланови."

- Ту морамо ставити са стране нечије амбиције и коришћење ситуација које се догађају, од факата, чињеница и одговорног понашања странке у складу са статутом и етичким кодексом - казао је Пленковић.

Иако је раније рекао да за такве објаве није знао, многи ХДЗ-овци тврде да су неке од тих спорних објава старе више од пола године, те да је Пленковић "сигурно знао за њих", али да је сада искористио ситуацију да се обрачуна с некима јер се у тим групама, како кажу, највише критикује сам премијер и његово вођење странке.

Прочитајте ОВДЕ  како је то Курти добио по прстима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА