Најновије

"ПРОЛЕЋЕ МИРА": Нова мапа борби на североистоку Сирије након напредовања турских снага! (МАПА)

Битка за североисточну Сирију недавно се интензивирала, пошто и милитанти које подржава Турска из такозване „Сиријске националне армије“ (СНА) али и Сиријска арапска армија (САА) и даље шаљу трупе на овај фронт.

Милитанти (Фото: Јутјуб)

У уторак су милитанти подржани од стране Турске успели да постигну нови напредак на североистоку Сирије, када су њихове трупе успеле да заузму врхове брда западно од Тал Тамра.

Овај напредак милитаната које подржавају Турци на североистоку Сирије уследио је само неколико сати након што су Сиријска арапска армија и Сиријске демократске снаге (СДФ) одбили први напад.

Милитанти које подржавају Турци покушавају да заузму кључни град Тал Тамр, који је једно од кључних подручја смештено југоисточно од Рас Ал-Аина.

Фото: Амн

Рас Ал-Аин је погранични град у северозападној Ал-Хасаки, који су заузети од стране турских милитаната током прве две недеље њихове операције на североистоку Сирије, која је названа "пролеће мира".

Од тада, милитанти које подржавају Турци више пута су покушали да прошире своје присуство на североистоку Сирије; међутим, суочили су се с великим отпором трупа сиријских и курдских трупа у области Тал Тамр.

Погледајте ОВДЕ  Дамаск после гранатирања.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА