Најновије

БУГАРИ СЕ ПРАВДАЈУ, КАЖУ ДА СРБИЈА БЛЕФИРА: Требали смо да обавестимо НАТО о проласку С-400, али правила кажу да...

Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов требало је да обавести НАТО о плановима да ће дати дозволу Русији да транспортује С-400 у Србију преко Бугарске, рекао је бивши министар одбране Бугарске Николај Ненчев.

С-400 (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да жали, јер правила Алијансе не предвиђају такве обавезе. Према његовом мишљењу, актуелни министар није располагао свим детаљима о превозу руског система — колико дуго ће се системи налазити у Србији и за шта ће се бити употребљени.

„Да сам ја био на месту министра Каракачанова, дефинитивно бих тражио више информација (о лету). И бар бих обавестио наше партнере о томе“, рекао је Ненчев за канал „ТВ плус“.

Ненчев је такође подсетио да он није дао дозволу руским авионима да прелете његову земљу на путу за Сирију, када је био на челу Министарства одбране Бугарске.

„Било је претњи, али авиони ипак нису прелетели“, додао је он.

Бивши министар одбране сматра да, ако С-400 остану у Србији, то ће проузроковати озбиљну неравнотежу у региону. Такође је истакао да нема информација о томе да ће Србија добити системе С-400, тако да га то питање за сад не узнемирава.

Ненчев је оценио да Србија блефира НАТО са С-400.

„Он (Александар Вучић) је то чинио више пута, добио је неколико авиона бесплатно — МиГ-29 и додатно оружје, тако да ће он до последњег кокетирати са Путином, јер му је потребан фактор који би у једном или другом облику одржавао неку равнотежу у региону. Штавише, ми спремно очекујемо улазак Северне Македоније и дела балканских земаља у НАТО и ЕУ“, закључио је Ненчев.

Прочитајте ОВДЕ  ко је то Трампу забио нож у леђа.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА