Најновије

ХИТЛЕР ЈЕ ПРЕД ЊОМ КЛЕЧАО, ПАВЕЛИЋ ЈОЈ СЕ ДИВИО, А ОНА ЈЕ ВЛАДАЛА ТУЛИМА! Ко је Липа Плавка из Сенки над Балканом?

Цела Србија је била прикована уз екране и пратила нову сезону серије "Сенке над Балканом" у режији Драгана Бјелогрлића. Ипак једна жена је свима запала за око, а то је Марија Орсић, коју глуми Леона Парамински!

Сцена из серије (Фото: Јутјуб)

Ко је заиста мистериозна лепотица Марија? Да ли је она заиста постојала или је то још један у плејади ликова које су сценаристи серије измислили?

Марија Оршић заиста је постојала и била је веома моћна, а о њој се зна врло мало, барем што се чињеница тиче, а нагађа много.

Зову је "богињом зла" они који су, упркос свим доказима и чињеницама који говоре супротно, убеђени да је Хитлер био окултиста, а све базирају на готово сулудим тврдњама које су наводно долазиле управо од ње саме.

Према неким тврдњама управо је она била инспирација Анти Павелићу за роман "Липа Плавка". Њен отац Томислав био је угледни загребачки архитекта имао је биро на Тргу бана Јелачића пре него што се иселио у Беч, а њена мајка била је Аустријанка Сабина носила је наводно дугу косу до пода везану у реп.

Била је оштар заговорник уједињења Немачке и Аустрије 1919. године и дефинитивно је била високи члан друштва Туле.

Наводно је основала и "Свенемачко друштво за метафизику", колоквијално се називало Друштво Врил, и окупљало је неколико девојака које су комуницирале са духовима или ванземаљцима, како су барем оне веровале или тврдиле. Све су имале дуге косе везане у репове, што је било с модне тачке помало чудно у то време у којем су великим градовима доминирале модерне, либералне жене које су се често шишале кратко или краће.

1924. са Рудолфон фон Зеботендорфом посетила је Рудолфа Хеса, па им се преко ње обратио мртви Дитрих Екарт, оснивач Немачке радничке партије која се трансформисала под Хитлером у Националсоцијалистичку немачку радничку партију.

11. тог месеца 1945. године она пише циркуларно писмо упућено свим члановима Свенемачког друштва за метафизику у коме се каже: "Ниеманд блеибт хиер", односно: "Нико не остаје овде". И то је све што се од ње зна.

После тога, Марија Оршић нетрагом нестаје са лица земље. Неки кажу да су је Американци узели под своје да би искористили њене натприродне моћи, да се тамо удала и добила ћерку Јоланту, удату Рафу. Други кажу да је отишла у подземно краљевство Агарту, што им је вероватније.

Прочитајте ОВДЕ   како су радиле српске службе кроз историју.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА