Најновије

ЖЕСТОКИ НАПАДИ НА ИСЛАМСКЕ ЦИЉЕВЕ У ГАЗИ: Израелци кренули у крвав обрачун! Има мртвих!

Израелске ваздушне снаге гађале су данас циљеве Исламског џихада у Гази, а екстремисти су наставили ракетну паљбу према Израелу након кратког затишја током ноћи, док се број погинулих Плестинаца попео на 23, укључујући седмогодишњег дечака и двојицу тинејџера.

Газа (Фото: Јутјуб)

Израелска војска је саопштила да је више од 250 ракета испаљено на израелска подручја откад су сукоби букнули после израелског ваздушног удара у коме је убијен високи командант Исламског џихада, пренео је АП.

Најновији сукоби зауставили су живот у већем делу Израела, школе су затворене у израелским подручјима у близини границе са Газом и настављена су ограничавања јавних окупљања.

У Гази су школе и јавне установе затворене други дан, а на улицама је мало аутомобила, док људи углавном бораве у затвореним просторима.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је на посебном састанку владе да Израел нема интерес да прошири сукобе, али је упозорио Исламски џихад, кога подржава Иран, да ће Израел наставити са својим акцијама све док не прекину са испаљивањем ракета.

- Они знају да ћемо наставити да их нападамо без милости - рекао је Нетанијаху и додао:

- Они имају један избор: или да зауставе ове нападе или да прихвате све више и више напада - рекао је Нетањаху.

Палестински званичници су потврдили да је у израелским ваздушним нападима настрадало најмање 13 екстремиста и пет цивила, међу којима два тинејџера стара 17 и 16 година и седмогодишњи дечак, док је идентит преосталих настрадалих непознат.

Одбрана великог града једва одолева ударима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА