Најновије

ДОДИК БРАНИ РС: У Источном Сарајеву се ломе судбина и трајност Српске

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Источном Сарајеву да се на подручју тог града ломе судбина и трајност Српске.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Зато је власт Српске одлучна да се у Источном Сарајеву осигурају претпоставке за нормалан и безбедан живот", поручио је Додик на скупу који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

Према Додиковим речима, претходних година учињен је велики помак у решавању битних питања за овај крај Републике Српске, а у дијалогу са представницима становника овог града жели да чује који су то приоритети за наредни период.

Он је подсетио да је у претходном периоду на подручју Града Источног Сарајева изграђена нова болница, да је улагано у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини, спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву.

Констатујући да је на плану инфраструктурних питања направљен напредак, Додик је као капитални пројекат у времену које долази навео изградњу аутопута од Београда ка Сарајеву, преко Вишеграда и Рогатице.

"Од тога се одустати неће, потребно је неколико одлука на нивоу БиХ како би се наставило са тим активностима", рекао је Додик, подсећајући да застој у формирању власти на нивоу БиХ представља сметњу у овим активностима.

Српски члан Председништва изразио је посебно задовољство што је у Источном Сарајеву изграђена Болница "Србија" и рекао да ће се учинити све да се реши проблем дуговања из прошлости ове здравствене установе и да се болница кадровски ојача.

Додик је констатовао да је потребно побољшати безбедносну ситуацију у Источном Сарајеву.

"Људи овде морају бити сигурни. Знамо да постоје лоше праксе које су доводиле до страдања недужних људи", рекао је Додик.

Прочитајте ОВДЕ шта је Додик поручио властима у Сарајеву.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА