Најновије

ДОДИК БРУТАЛНО САСУО КАМАРИЛИ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Не потписујемо ништа што личи на причу о приступању НАТО!

Председник СНСД Милорад Додик рекао је да ће сутра у Мостару разговарати са руководством ХДЗ о могућностима формирања власти на нивоу БиХ, те поручио да Република Српска неће прихватити никакав документ који личи на причу о Годишњем националном програму за приступање НАТО.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да проблем у формирању власти на нивоу БиХ није ХДЗ, те да одавно не прати шта говори лидер СДА Бакир Изетбеговић.

– Одавно знам да све што каже није истина. Дакле, до њих је. Овде је јасно да Српска неће прихватити никакав документ који може да личи на причу о АНП. Нисмо глупи да кажемо – назовите ви то како хоћете, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо – поручио је Додик, који је српски члан Председништва БиХ.

Он је оценио као потпуно нереално то што политичко Сарајево тражи од СНСД да овај технички документ буде изнесен пред Савет министара који у свом саставу данас нема ниједног члана СНСД.

– Када би они то усвојили, како је јуче рекао и лидер СДС Мирко Шаровић, то значи да би се отворила врата за реконструкцију власти, односно нову структуру власти. Ми у Савету министара немамо никога и онда они полако покушавају да пренесу одговорност на нас и кажу – ви ћете донети одлуку која ће гласити тако и тако када сутра седнете тамо… Е нећемо, па да видимо како ће то изгледати са њима, представницима опозиције у Српској у Савету министара – поручује Додик.

“СДС и ПДП промовишу БИХ”

Лидер СНСД Милорад Додик рекао је данас да актуелна власт у Републици Српској, која је изборни победник, жели да трајно очува темеље Српске, док друга страна, попут СДС и ПДП, настоји да промовише више БиХ у Српској. Додик је рекао новинарима у Бањалуци да су СДС и ПДП и њихови лидери Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић на то спремни због неких својих разлога, односно тапшања странаца по њиховим раменима.

“Закључци Народне скупштине биће спровођени”

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се ради на операционализацији закључака са недавне посебне седнице Народне скупштине Српске о Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај Републике, те да ће за спровођење сваког бити формиран тим људи и акциони план.

– Закључци су такви какви јесу, неће се мењати и биће спровођени – рекао је Додик новинарима у Бањалуци, поводом оцене ОЕБС да су закључци забрињавајући.

Најјачи југо у овом веку прави хаос на хрватској обали, а најгоре тек следи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА