Најновије

ГЕНЕРАЛ КУРДА УПОЗОРИО СВЕТ! Ускоро се спрема спектакуларан напад на један град на западу! (ВИДЕО)

Курдски генерал Мазлоум Кобани Абди, командант Сиријских демократских снага, рекао је су да турска агресија на северу Сирије и невољност Запада да странце у редовима тзв. Исламске државе (ИД) врати у њихове домовине створили идеалне услове за ревитализацију те терористичке групе.

Курди (Фото: Јутјуб)

Кобане је такође рекао да би "спектакуларан" терористички напад у неком граду на Западу могао да чека "иза угла".

- То је једна од очекиваних ствари које би могле да се догоде у будућности додао је.

Курдске снаге које широм земље у затворима држе пет хиљада "изузетно опасних" џихадиста тврде да не могу те милитанте да држе на оку на адекватан начин.

- Промена односа снага у Сирији значи да је будућност несигурна - рекао је Кобане.

Курдски генерал, који је својевремено одржавао телефонске састанке с председником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом и европским лидерима, тврди да би пуштање заточених џихадиста имало далекосежне последице, и то не само у Сирији и Ираку.

Кобане је рекао да је турска операција уклањања Курда са севера Сирије ИД-овим милитантима дала "наду" и "отворила простор" за деловање.

- Мислим да има пуно људи који то не знају, међутим то је истина. Турска агресија отворила је простор и ИД-овим борцима дала наду - рекао је генерал за Скај њуз.

Кобане је током интервјуа турског председника Реџепа Тајипа Ердогана оптужио за коришћење страних ИД-ових бораца као алата за преговоре, а рекао је и да Турска активно помаже ИД-у да се опорави након последњих пораза.

Турска Кобанеа тражи због чланства у Јединици за заштиту Курда (YPg), организацији која је повезана с Радничком странком Курдистана (ПКК), формацијом којој Турска забрањује деловање.

Израел прети упркос примирју! Више о томе ОВДЕ.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА