Најновије

ИГРАЊЕ СА ВАТРОМ! Србија оштро испровоцирала Америку: Заједно са Русима радићемо ово сваке године, али сада идемо на стварне мете! (ВИДЕО)

Заједничке војне вежбе противваздушних снага Русије и Србије биће одржаване на годишњем нивоу, рекао је Јури Грехов, командант снага ПРО и ПВО за радио "Ехо Москве".

С 400 (Фото: mil. ru)

Планирамо да изводимо вежбе годишње, односно, једну годину у Русији, једну годину у Србији. Следеће године планирамо да изводимо вежбе не само са ПВО системима на земаљским циљевима, већ и са ПВО системима на стварним метама, које ћемо донети са собом, те ћемо их и лансирати, рекао је Грехов. 

Руско-српска вежба са ПВО системима С-400 и Панцир С је одржана први пут и састојала се од две фазе. Прва фаза је одржана у септембру ове године у бази Центра за борбену обуку и борбену употребу руских ваздухопловних снага у Астрахањској области. 

Друга фаза одржана је од 23. до 29. октобра 2019. године у ваздухопловној бази "Батајница" и војном полигону Пасуљанске ливаде у Србији.  Ово је била прва вежба да су ПВО системи С-400 допремљени у неку другу земљу.

Како изгледају руски хеликоптери М-35 распоређени у Сирији, снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА