Најновије

ЈЕДАН ПОГРЕШАН ПОТЕЗ И СВЕ ЈЕ ГОТОВО! Амерички стратешки бомбардери код руских војних база! Спремне и подморнице! (ФОТО)

Амерички стратешки бомбардери Б-52 све чешће се приближавају на минималну удаљеност од Баренцовог мора, где су базиране руске подморнице, што би могло да изазове забринутост Русије, пише амерички лист „Нешенел интерест“.

Б 52 (Фото: pixabay. com)

Аутор чланка је скренуо пажњу на три таква случаја ове јесени. Ваздухопловне снаге САД су последњи пут пријавиле лет у тој области 6. новембра. У саопштењу за јавност је наведено да су маневри усмерени на развијање интеракције са норвешким ваздухопловним снагама.

Према подацима, авион је летео изнад северног дела Баренцовог мора. Медији су саопштавали да се један од авиона приближио обалама Кољског полуострва и Нове Земље, док се други упутио у правцу рта Канин нос на улазу у Бело море, а трећа летелица се вратила у западни део Баренцовог мора.

​Аутор чланка је истакао да су бомбардери летели недалеко од база руске поморске флоте, али да то није изазвало забринутост Русије.

Према његовом мишљењу, таква активност подсећа на акције америчких и совјетских ваздухопловних снага током Хладног рата, када су се војни авиони приближавали границама, али их нису прелазили.

„То је врста игра са потенцијално смртним исходима. СССР је својевремено оборио неколико америчких шпијунских авиона и није тешко замислити да би и Русија могла да постане забринута због бомбардера који лете изнад најважнијих војних база“, закључио је новинар америчког листа.

Како Американци покушавају да се оперу од одлагања нуклеарног отпада, прочитајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА