Најновије

ОПА, БАТО: Косово - главна тема разговора Раме са Блинкеном

Албански премијер Еди Рама изјавио је данас да посета америчког државног секретара Ентонија Блинкена Тирани има посебну важност и истакао да Албанија без резерве подржава напоре Европске уније и САД за нормализацију односе између Београда и Приштине.

 "Секретар Блинкен ће у Тирани пронаћи земљу савезника посвећену миру, демократској стабилности... Албанија је пружила руку пријатељства свим суседима у региону и без резерве подржава напоре Европске уније и Сједињених Америчких Држава да нормализују односе Косова и Србије, као неоспорни стратешки кључ безбедности, развоја и добробити јединства наших народа у срцу Европе, где прошлост пуна трагедија, сукоба и заосталости, мора да уступи место будућности пуној прилика, партнерстава и напретка", написао је Рама на свом Фејсбук профилу.

Обраћајући се Блинкену, Рама је истакао да ће амерички државни секретар пронаћи посвећену НАТО државу, спремну чланицу Евроатлантске алијансе да настави свеобухватне инвестиције за побољшање одбране, накнадно спремне да ангажује нове трупе и ресурсе, у оквиру колективне посвећености свих земаља чланица да јачају НАТО.

"Наша земља је на страни Сједињених Америчких Држава у борби против тероризма и противи се сваком примеру тоталитаризма и државни секретар ће затећи Албанију одлучну безрезервно да подржи борбу пријатељске Украјине за њену слободу", навео је Рама и додао да ће Блинкен пронаћи и захвалну Албанију за незаменљиво пријатељство и безрезервну подршку САД на путу албанске радикалне трансформације, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ шта председница Заветника каже о Ђиласу 

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА