Најновије

РОЏЕР ВОТЕРС ПОДРЖАО МОРАЛЕСА: "Надам се да је Ваш егзил кратког века“ (ВИДЕО)

"Боливија је пала у руке разбојника, фашиста и тоталитаризма“

Роџер Вотерс (Фото: Јутјуб)

Председник Боливије Ево Моралес је „отргнут од свог народа због похлепе“, изјавио је бивши фронтмен Пинк Флојда, Роџер Вотерс у поруци подршке изгнаном вођи, свргнутом у државном удару и примораном да тражи азил у Мексику.

„Ево Моралес, ако ово видите, само напред. Надам се да је Ваше изгнанство кратког века. Људи Вас требају. Потребан им је вођа попут Вас", саопштио је Вотерс у објављеном видеу на друштвеној мрежи, додајући да је социјалистички лидер одрадио "сјајан посао" као први аутохтони лидер у земљи.

"Извукли сте толико својих људи из сиромаштва и дали им осећај достојанства", каже легенда рокенрола.

Вотерс је рекао да није религиозан човек, али да јесте, молио би се за тај тренутак.

Боливија је пала у руке „разбојника, фашиста и тоталитаризма“ још од државног удара који је ове недеље приморао Моралеса да поднесе оставку, изјавио је британски музичар.

Вотерс је одавно левичарски политички активиста и противник америчког империјализма широм света. Такође је говорио и о затварању бившег бразилског председника Луле да Силве, те је непоколебљиви заговорник затвореног аустралијског новинара Џулиана Асанџа.

Моралес је у уторак побегао из Боливије, након што је био присиљен да да оставку на место председника земље, након неколико седмица протеста због изборних резултата за које опозиција тврди да су нерегуларни. У међувремену, неизабрана опозициона политичарка Жанин Ањез се у среду прогласила "привременим председником" Боливије.

Русија упутила протестну ноту Британији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА