Најновије

АМЕРИ У ШОКУ! КИНА ЛАНСИРАЛА НУКЛЕАРНИ ПРОЈЕКТИЛ СА ПОДМОРНИЦЕ: Ево које делове САД могу да сравне са земљом! (ВИДЕО)

Кина је тестирала нову ракету испаљену са подморнице која је способна да уништи Сан Франциско, открио је инсајдер.

Подморница (Фото: mil.ru)

Кинеска морнарица тестирала је свој најсавременији пројектил ЈЛ-3 у заливу Бохај у Жутом мору прошлог месеца, рекли су извори.

Нуклеарна ракета има домет од 9.000 км, знатно дуже од претходника ЈЛ-2, који би могао да погоди циљеве удаљене 7.000 км.

То значи да Пекинг сада може да изводи нуклеарне ударе на западној обали Америке из безбедности сопствених територијалних вода.

Иако амерички Тридент ИИ, којег такође распоређују Британци, надмашује нову кинеску ракету за неких 3200 километара, то показује да Пекинг инвестира у своје нуклеарне системе.

Ракета је дизајнирана за лансирање из кинеске нуклеарне подморнице Јин Класе, која може бити наоружана до 24 пројектила.

Стручњаци процењују да им флота има 4 пловила, што је сврстава у ранг са британском класом Вангуард наоружаним ракетама Тридент ИИ.

Недавни извештај Пентагона америчком Конгресу открио је да је Кина планирала да изгради ту флоту и њихова нова генерација подморница Јин класе могла да превози до 24 ЈЛ-3.

"То је још увек велики напредак, мада је и даље далеко мање моћан од Тридента или руске Булаве ... њихов домет лета значи да могу достићи било које циљеве на свету", рекао је извор Саут Чајна Морнинг Пост.

Извор је за лист рекао да је краћи домет кинеских СЛБМ-а био „зато што кинеска војска до сада није успела да направи значајније технолошке пробоје у развоју подморница на нуклеарни погон“.

Серија ракета ЈЛ или Јуланг - што значи "велики талас" - посебно је дизајнирана за лансирање на подморницама с нуклеарним погоном.

Али упркос тврдњама да Пекинг жели само да развије нуклеарно средство за одвраћање, прошлог месеца је открио нову ракету на копну са колосалним интерконтиненталним дометом.

Балистичка ракета ДФ-41 "једним ударцем може да изравна целокупни Њујорк", упозоравали су медији у земљи.

За ДФ-41, или за Донгфенг-41, прича се да може да се креће до 14.500 километара - што у домет ставља целу територију САД.

Ево шта пише у фамозном Макроновом папиру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА