Најновије

НЕ МОЖЕМО ДА ПРИГХВАТИМО НАТО, БАЦАЛИ СУ БОМБЕ ОВДЕ - ДОДИК: Скупштина одлучна да врати отете надлежности

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је јуче да је Народна скупштина Републике Српске одлучна да у склопу својих овлашћења врати отете надлежности - од војске до индиректних пореза.

Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да бошњачка политичка елита не жели да прихвати постојање Републике Српске, већ га опструише, у чему има значајну помоћ међународних представника, који су чинили све да развласте Републику Српску и ојачају државни ниво БиХ.

- Зато је Народна скупштина Републике Српске одлучна да у склопу својих овлаштења врати отете надлежности од војске до индиректних пореза - рекао је Додик и навео да се из индиректних пореза исплаћују плате за запослене у заједничким институцијама БиХ којих је 2000. године било три хиљаде, а данас 25.000.

Према Додиковим речима, Бошњаци се понашају тако да о ономе што су приграбили и што им је дао високи представник више нема дискусије, што је став и лидера СДА Бакира Изетбеговића, преноси РТРС позивајући се на Срну.

- Не можемо оставити стање какво је - поручио је Додик, констатујући да све надлежости које су пренесене на ниво БиХ представљају огроман губитак за РС.

Он је подсетио да је Република Српска једини ниво власти у БиХ с формираним органима након прошлогодишњих избора.

- Имамо стабилну политичку и институционалну ситуацију - рекао је Додик на скупу у Источном Сарајеву напомињући да је на нивоу БиХ политичка ситуација оптерећена бројним проблемима.

Поводом саопштења Савета за имплементацију мира БиХ да је БиХ призната 1992. године, Додик је рекао да би најбоље било да је Република Српска самостална.

Он је истакао да Република Српска данас има своју територију, становништво, институције и власт, што су кључни елементе државе.

Говорећи о позицији Републике Српске на регионалном плану, Додик је истакао да се она потпуно усмерила ка Србији, са којом координира и однос према НАТО-у.

- Ми не можемо да прихватимо чланство у НАТО-у јер су они бацали бомбе овде. Ако их прихватимо, ми смо опрали њихову одговорност за то - истакао је Додик.

Он је поручио да РС не одговара да буде сврстана и да жели да избегне то, јер би интеграција у НАТО значила губитак политичке аутономије.

- Не желимо ни да изгубимо Русију као партнера -  рекао је Додик и подсетио да је Русија пре пет година у Савету безбедности УН ставила вето на предлог да се прогласи да су Срби починили геноцид.

Како је Србија испровоцирала Америку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА