Најновије

ЕУ парламентарци и СЗС договорили формат дијалога у хотелу!

Европски парламентарци усвојили су захтеве опозиције окупљене око Савеза за Србију током приватног састанка одржаног у једном београдском хотелу, сазнаје Б92.

СЗС (Фото: СЗС)

Јучерашњем међустраначком дијалогу у Скупштини Србије нису се одазвали сви представници опозиције, што можда и не би било спорно да неформални састанак са европским представницима није одржан у једном београдском хотелу.

Наиме, како сазнаје Б92, захтев Савеза за Србију да се формат дијалога промени и да европски парламентарци посредују у дијалогу власти и опозиције, као и евентуално померање датума избора, европски парламентарци уважили су изван Народне Скупштине, на приватном доручку.

Са председницом делегације у Одбору за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ Тањом Фајон састали су се представници опозиције који су се раније изјаснили да не желе да учествују у међустраначком дијалогу у просторијама Скупштине.

Од челника опозиције били су лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, вођа покрета Двери Бошко Обрадовић, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић, као и представник Социјалдемократске странке Марко Ђуришић. Састанку су присуствовали председавајућа Одбора ЕП за стабилизацију и придруживање са Србијом Тања Фајон и шеф делегције ЕУ у Србији Сем Фабрици, известилац Одбора за спољне послове ЕП за Србију Владимир Билчик, представник ЕП Едуард Кукан.

Поједини представници опозиције оценили су овај састанак као компромитовање дијалога и напора који је уложен да се чују обе стране у корист унапређења изборних услова.

Други међустраначки дијалог у Скупштини Србије о унапређењу услова за одржавање парламентарних избора завршен је синоћ уз посредовање Европског парламента.

Након десет сати преговора закључено је да су приоритет важност именовања свих чланства РЕМ, укључујући формулу "3 + 1" и гарантовање фер приступа јавним емитерима, као и њихово фер извештавање.

Да ли су Милошевића убили у Хагу? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА