Најновије

КАКО ЋУ СУТРА ДА ЛЕГНЕМ ПОРЕД МРТВОГ СИНА? После суђења директору Наменске родитељи погинулог у очају! (ВИДЕО)

Суђење директору "Наменске" из Лучана Радошу Миловановићу, у вези с експлозијом 2017. у којој су трагично настрадала двојица радника почело је јуче у ивањичком суду.

Родитељи у очају (Фото: Јутјуб)

Почетку суђења су претходила два рочишта јер је Миловановић тужио сестру и оца страдалог радника Миломира Милојевића "за увреду части ".

У девет часова одржано је рочиште по приватној тужби Миловановића против Мирјане Милојевић, сестре погинулог јер је терети за “нарушавања угледа”.

У пола 11 сати одржано је рочиште, такође по приватној тужби Миловановића, али против Милована Милојевића, оца погинулог Миломира, кога терети за "увреду части".

У тренутку када је Миловановић улазио у судницу, окупиљени који су пружили подршку породици Милојевић узвикивали су УААААА.

Сви чланови породице су били јако потресени због свега што се дешава, отац страдалог радника је неколико пута понављао да је један Бог и да су га сви напустили и нико не сме са њим да попије кафу.

"Како ћу сутра да легнем поред сина, Бог ми га је дао правог и здравог, а ја нисам успео да га сачувам", у сузама је говорио отац наводећи да га је јако погодило што је што су прошли пут сви дошли да подрже директора.

Представник Двери Драган Весовић такође је дошао да подржи породицу Милојевић.

"Сви треба да жалимо породицу у којој је отац изгубио сина. Радници фабрике су на прошлом суђењу бацили морал под ноге", реако је Весовић.

Суђење Миловановићу и двојици руководилаца - Владимиру Лончаревићу, водећем инжењеру у Погону за производњу ракетних горива и Томи Стојићу, одговорном лицу за безбедност рада, који више није запослен у лучанској фабрици, заказано је за 11.30 часова.

Против њих је надлежно тужилаштво поднело оптужни предлог под сумњом да су извршили тешко кривично дело против опште сигурности - 14. јуна 2017. године, након експлозије барута погинули су радници Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић.

Претходно суђење почетком октобра, пратило је низ инцидената.

Око 800 радника радника државног предузећа "Милан Благојевић - Наменска" из Лучана дошло је у Ивањицу испред Осног суда да изрази подршку генералном директору тог предузећа Радошу Миловановићу и двојици фабричких руководилаца - Владимиру Лончаревићу и Тому Стојићу.

Поједини медији су пренели да су чланови породице Миливојевић претпрели увреде и то од појединих радника који су дошли да подрже своје надређене.

Да све буде још невероватније, отац погинулог Миливојевића, Милован, такође је радио у фабрици и зна многе од оних који су дошли да подрже руководиоце у судском спору.

Мајка погинулог МИломира плачним гласом је оценила да то није било спонтано окупљање, него "провокација ожалошћене породице".

Подршка директору и локалном моћнику се претворила у осуду и напад на породицу несрећно настрадалог младића, која је окривљена да хоће да "затвори фабрику јер без Радоша не може да ради" иначе државно предузеће.

Прочитајте ОВДЕ  зашто ће Хрвати црћи од муке.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА