Најновије

ИТАЛИЈАНСКИ АДВОКАТ ТАРТАЉА: Бранићу пред судом српске жртве НАТО! Људи и даље умиру од последица бомбардовања осиромашеним уранијумом

Италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља најавио је да ће, заједно са српским колегом Срђаном Алексићем, пред правосудним органима бранити српске жртве НАТО бомбардовања 1999.

Италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља (Фото: Јутјуб)

"Нашли смо савршен споразум, професионални и пријатељски, и мој колега из Србије и ја одлучили смо да се заједнички суочимо са трагичном реалношћу да и после 20 година од агресије НАТО на вашу земљу, број људи који умире од последица бомбардовања пројектилима с осиромашеним уранијумом, непрекидно расте", рекао је Тартаља.

Aдвокат Алексић из Ниша, с којим Тартаља најављује сарадњу, своју битку почео je још 2008. године, као заступник ратних војних ветерана, а потом и сакупљањем доказног материјала из медицинске документације о жртвама и оболелима од последица бомбардовања 1999. године.

"Имамо исту судбину, овде у Италији су оболели или преминули италијански војници који су били у мисији на Косову и у БиХ, а грађани Србије су бомбардовани и у многим подручјима умиру од последица тог чина", истиче Тартаља.

Он каже и да је уверен да споразум са Алексићем заснован на истинској вољи да издрже у дуготрајном и тешком процесу који их обојицу очекује.

"Знам то из искуства, јер у Италији водим битку за истину о жртвама осиромашеног уранијума већ 20 година, имам 138 извршних пресуда на разним нивоима и у различитим правосудним органима. Нажалост, до сада је број преминулих 370, а оболелих са доказаним узрочницима око 8.000", каже италијански адвокат.

Прочитајте ОВДЕ зашто Словенија хоће да суди српском официру хероју.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА