Најновије

МИЛОШЕВИЋ ТРАЖИО ОД РУСА С-300: Да их је добио ниједан авион НАТО не би стигао до Србије!

Сергеј Степашин, бивши руски премијер, сматра да је његов претходник Јевгениј Примаков, чија је биста откривена у Руском дому у Београду, ударио темеље за данашње добре односе Русије и Србије.

С-300 (Фото: Јутјуб)

Степашин се присетио и дана када је 1999. због бомбардовања СР Југославије Примаков окренуо авион изнад Атлантика и отказао планирани пут у Сједињене Државе.

- Тада сам био министар унутрашњих послова и први вицепремијер, а кад се Примаков вратио, одржали смо седницу Савета безведности Русије и изразили жаљење због бомбардовања - наводи Степашин.

Он подсећа да се Милошевић обраћао Русији с молбом да Југославији испоручи С-300, уз опаску да у том случају не би било никаквог бомбардовања.

- Али историја се не може вратити уназад - додаје Степашин, а на питање да ли је тачно да је Примаков био за то да се Србији поклони или прода тај систем противваздушне одбране, одговара: „О томе смо разговарали на Савету безбедности Русије. Ја сам такође био члан тог савета. Али представници војске су рекли да Југославија није чланица Варшавског уговора. По мом мишљењу, то је била грешка. Да су ти комплекси били овде, а било их је лако допремити, ниједан НАТО авион не би прелетео јер би био оборен“.

Прочитајте ОВДЕ   какве су то бројке шокирале Исток и Запад.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА