Најновије

ТРАМП КАО НОЋНА МОРА: Кијев стрепи од повратка милијардера

Снабдевање украјинске војске оружјем могло би да буде угрожено уколико бивши лидер Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп победи на председничким изборима који ће бити одржани у новембру следеће године, пише британски "Експрес".

"Реизбором републиканског лидера, бившег председника Доналда Трампа, могло би да буде окончано слање помоћи Украјини", наводи поменути лист.

Трамп је већ обећао да ће, ако буде изабран за председника, решити сукоб у Украјини и пре своје инаугурације. Да би то урадио, он ће зауставити "бескрајни ток америчког новца" у Кијев, подсећа "Експрес".

Украјинске власти су, истиче британски лист, већ почеле озбиљно да брину о томе да би Трамп могао да се врати у Белу кућу следеће године.

Председнички избори у САД биће одржани у новембру 2024. године.

Трамп, гувернер Флориде Рон Десантис, бизнисмен Вивек Рамасвами, бивша амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Ники Хејли, некадашњи гувернер Њу Џерсија Крис Кристи и други такмиче се за републиканску номинацију.

Зеленски жели састанак са Трампом

Пре неколико дана извор је за украјински лист "Страна" рекао да председник Украјине Владимир Зеленски жели директно да преговара са Трампом, у случају да он поново буде на овој функцији након председничких избора у Америци 2024. године.

Извор близак Зеленском навео је да Трамп, као кандидат Републиканске странке за председника, контролише Представнички дом америчког Конгреса (у коме републиканци имају већину), који покушава да блокира додатну доделу финансијских средстава Украјини. 

"Кабинет украјинског председника то разуме и стога покушава да организује директан разговор између Трампа и Зеленског", нагласио је извор.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова рекла о Бајденовом чланку 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА