Најновије

ДА ЛИ ЋЕ СЕ НЕШТО ОПАСНО ДЕСИТИ, А ДА НЕЋЕ ДА НАМ КАЖУ?! Ниче "супер бункер" поред Беле куће!

Чини се да САД можда граде тајни „супер бункер“ у близини Беле куће, објавио је блог Ватфор позивајући се на прикупљене извештаје и документе. Текст у наставку заснован је на прегледу који је објавио Ватфор.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Прича о „Уговору Ц-9568“ почиње давне 2002. године. У савезном округу Колумбија, како би спровели главни савезни уговор, две грађевинске компаније “Clark Construction” и “Kiewit” створили су заједнички подухват “Clark Kiewit III”, са седиштем у области Арлингтон, одмах иза Пентагона.

Clark је познат по изградњи разних војних база и савезних зграда, мада у његовом портфељу постоје подземне железнице. А Kiewit се управо специјализовао за метрe. Иако су енергетски пројекти такође укључени у портфељ.

Новостворени “Clark Kiewit III” закључио је с америчком морнарицом уговор број Ц-9568, који није додан у ниједан регистар америчке војне или савезне погодбе, до 2018. године.

“Clark Kiewit III” се одлучио на суду за америчку морнарицу. Питање је на крају решено нагодбом, али случај је стигао на веб страницу суда. Међутим, постојао је подуговор - 02-Ц-9568 на веб страници јавних набавки. А закључено је са приватном заштитном компанијом New Age Protection, која је барем од 2005. до 2012. чувала одређене објекте у складу са споразумом са овим бројем. New Age Protection, створена је 2003. године, генерални директор је бивши маринац, председник је бивши службеник Пентагона. 

Од 2002. године у Вашингтону траје тајна градња, коју су предузеле Clark Kewit.

Када су новинари тражили коментар о изградњи, морнарица је признала да се нешто дешава, али никакве друге информације нису могле да се дају. Тврдило се да је у току „процена корисности и надоградња“.

Гоогле мапе показују ситуацију током 2002. године. Виде се хангар испод којег се налази рудник, у коме се врши горе споменута подземна конструкција.

2003. завршена је изградња подземне конструкције а хангар се преселила на ново место, где је остао 13 година. Слика приказује острво на реци Потомак, које се налази директно насупрот Пентагона.

Активисти националног покрета Save the Mall, штитећи националне паркове од уништења, убрзо су наишли на ово градилиште. Узгред, ово острво је национални парк зван Парк Источни Потомак и у њему не можете ништа да изградите без проласка кроз много поступака, укључујући и јавне расправе. Али изгледа да се таква ствар није догодила.

Дирекција националног парка рекла је активистима да им је земља имплицитно одузета и да им ништа није објашњено, а затим су послати у америчку морнарицу да добију даље коментаре, а они су им уверени да је све у реду: постојао је само „ процена корисности и надоградња “у парку, исто као и 2002. године.

Браниоци парка снимили су са тла неколико фотографија градилишта.

Трећи хангар појавио се 2008. у средини између два претходна. Локација је пала на чистину поред левог крила Беле куће. Бивши амерички председник Барак Обама може се видети на позадини хангара 2008. године.

У почетку новинари нису обраћали пажњу на то, али чим су почели радови на ископавању ван ње, почели су се појављивати извештаји о тајној градњи у Белој кући. Ватфор је покушао да погледа ко је извођач грађевинских радова, покушавајући да види логотипе на возилима која су радници користили, сва су била скривена.

Бела кућа није порекла смер градње, па је чак и у књизи „Бела кућа под Обамом“ записано да је под земљом изграђен „бункер са пет спратова“. У парку Источни Потомак, 2015. године, хангар је коначно демонтиран. Сателитска слика из тог времена показала је како се хангар демонтира, а испод њега се већ налази новоизграђена зграда.

Генерално, изградња система је трајала дугих 14 година и завршена је 2016. С обзиром на то да САД немају значајних проблема са финансирањем одбрамбених пројеката, тако огроман период изградње може само говорити о томе колико заиста пројекат мора бити.

Такође се чини да постоји још један објекат који има огроман унос воде, с нејасном сврхом. Налази се на тлу Пентагона. 

Дубина пројеката је нејасна, али посебни објекти су на 150-200 метара дубине. Такође, постоји врста „чаробног броја“ када је у питању дубина - 700 метара, што је према разним извештајима продорни ефекат нуклеарне муниције на специјална утврђења. А дубина је чак мања од пројекта такозваног заповедног центра дубоког подземља из шездесетих, за који је предложено да се ископа више од километра.

Чини се да постоје покушаји да се са интернета уклоне све информације о пројекту, при чему су доступне само неке слике, попут слике под називом „Подземни центар“.

Нејасно је да ли има нуклеарно напајање и било шта друго за објекат је нејасно. Чини се да појединци који објављују на друштвеним мрежама о изградњи имају везе са морнарицом, попут Роналда Кастра и Блејка Свенсона.

Закључно, чини се да је објекат успешно изграђен и Clark Kyewit наставља свој рад. На пример, победили су на тендеру за изградњу цивилне подземне железнице у Вашингтону и већ су пали у низ скандала у вези са набавком неквалитетних материјала, неквалитетним радом, неиспуњавањем рокова и тако даље.

Без обзира на то, о њему се мало зна, осим да је вероватно масивна подземна конструкција и да потенцијално има извор нуклеарне енергије.

О новом уређају за обарање беспилотних летелица прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА