Најновије

ИЗВРШИТЕЉИ ОБРЋУ ВЕЋИ ПРОФИТ ОД НАРКО-БОСОВА! За дуг наплаћују 8 пута више! Познати српски режисер огорчен!

Огорчен режисер „Јужног ветра“ Милош Аврамовић тврди да је редован платиша, али да му је у поступку извршења основно дуговање за инфостан од 1.566 динара нарасло осам пута.

Режисер Милош Аврамовић (Фото: јутјуб)

Милош Аврамовић, познати српски редитељ и сценариста, остао је у шоку када је добио коверту са обавештењем да је његова фирма, због дуга према ЈКП „Инфостан“ од 1.566 динара, у обавези да извршитељима исплати чак 12.096 динара!

Аврамовић каже да је невероватно да извршитељи наплаћују суму која је чак скоро осам пута већа од износа самог дуга, те да овакву зараду немају чак ни највећи нарко-босови.

Није знао за дуг

- Извршитељи. Мислим, немам проблем да платим пенал, али ни Шарићи нису могли да обрну толики профит - написао је Аврамовић на Фејсбуку, објавивши документ на коме се види да ће се, на име основног дуга за инфостан и законске затезне камате, која се рачуна од 1. јуна 2018, његовом друштву „Режим“ за производњу и дистрибуцију кинематографских дела, месечно скидати са рачуна до две трећине месечне зараде.

Аврамовић објашњава да је редовни платиша и да није знао да има ова дуговања.

- Ово мора да је неки рачун који се поткрао. Стварно ми није проблем да платим и дуг и казну што касним, али ми је невероватно да трошкови извршитеља толико коштају. Ни најгори зеленаши не зарађују толико! - каже Аврамовић и додаје да би можда сви требало да се преквалификујемо и пријавимо за посао јавног извршитеља.

Режисер познатог филма „Јужни ветар“ каже да је у потпуности измирио дуговања према јавним извршитељима, јер му ништа друго не преостаје.

- Многи људи имају исте проблеме. И то не причам о онима који намерно избегавају своје обавезе, већ о онима који, можда грешком или из неког другог објективног разлога, нису платили своје обавезе. Јавна предузећа би могла барем редовне платише да обавести да су дужни и да им оставе неко време да се дуг измири. Такође, трошкови поступка, у једној земљи с овако осетљивом економијом, никако не би смели да буду овако високи - закључује Аврамовић.

Тарифа по закону

Магдалена Новаковић, генерални секретар у Комори јавних извршитеља, каже да је накнада за рад јавног извршитеља прописана јавноизвршитељскоу тарифом, коју доноси Министарство правде.

- Колико ће износити трошкови, зависи од више конкретних околности у конкретном извршном поступку, а пре свега од висине потраживања и броја и врсте предузетих радњи - каже Новаковићева.

ЈКП „Инфостан“ на рачуну пишу дуговања

У ЈКП „Инфостан технологије“ кажу да корисници комуналних услуга сваког месеца на рачуну обједињене наплате имају увид о свим дуговањима.

- Иако није у обавези, ЈКП „Инфостан технологије“ пре покретања поступка принудне наплате шаље корисницима опомене пред утужење, дајући им додатни рок од осам дана за плаћање доспелих, а неизмирених обавеза - кажу у ЈКП „Инфостан“ и додају да то предузеће ни на који начин не утиче на износ трошкова извршитеља.

Полуголе Албанке снимају спот у српској цркви Светог Николе! Снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА