Најновије

СВЕ ПЛАЋЕНО УНАПРЕД! Русија наоружава још једну велику силу са Истока моћним ракетним системом С-400!

Русија је почела производњу ракетног система С-400 намењеног Индији, а обавезе из уговора о испоруци биће испуњене до 2025. године, рекао је извршни директор руског државног произвођача, Ростека, Сергеј Чемезов.

Руски ракетни систем С-400 (Фото: Јутјуб)

Он је на сајму Дубаи ершоу 2019 навео да је Индија унапред платила поруџбину, али није желео да открије цену, преноси Тасс.

Њу Делхи је најавио да планира да купи рукски ракетни систем С-400 још 2015. године, а током посете руског председника Владимира Путина Индији прошле године потписан је уговор вредан 5,43 милијарде долара.

Уговор о испоруци руских хеликоптера Индији за шест месеци

Уговор о испоруци и локацији производње руских хеликоптера Камов Ка-226Т за индијско министарство одбране могао би да буде потписан у наредних шест месеци, изјавио је извршни директор компаније Рособоронекспорт Александар Михејев.

"Договорена је заједничка локација, а изглед хеликоптера ће се ажурирати у складу са захтевима индијског министарства одбране. Надамо се да ће пројекат бити завршен у наредних шест месеци", рекао је Михејев на сајму авиона Дубаи ершоу 2019.

Према његовим речима, рад на хеликоптеру је већ почео, а услови уговора биће усклађени са процедурама које је усвојило индијско министарство одбране.

Русија и Индија потписале су 2015 године међувладин споразум о испоруци лаких хеликоптера Ка-226Т индијској страни и њиховој производњи на територији те земље.

Документом је предвиђена испорука 60 хеликоптера произведених у Русији и производња још 140 у Индији, у заједничком постројењу.

У фебруару ове године компанија Рашан хеликоптерс холдинг потписао је меморандум о разумевању за индијским компанијама о производњи компоненти за склапање хеликоптера.

Прочитајте ОВДЕ ко још купује С-400 од Русије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА