Најновије

ТРАЖЕ ПРАВДУ ЗА СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Шешељеви радикали подржали оптужене за наводни ратни злочин код Сребренице

Представници Српске радикалне странке окупили су се данас испред зграде Специјалног суда у Београду како би пружили подршку осморици припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске који су оптужени за наводни ратни злочин против цивила у месту Кравица код Сребренице, 1995. године.

Представници Српске радикалне странке испред Специјалног суда у Београду (Фото: СРС)

Александра Белачић, члан Председничког колегијума и народни посланик, изјавила је да оптужени припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске не само да су потпуно невини, већ да и сами наводи из оптужнице не одговарају чињеничном стању.

“У оптужници се наводи да је стрељано 1.313 цивила иако је заиста стрељано њих 317. Околности под којима се стрељање догодило су веома специфичне и све се одиграло након што је један од заробљеника отео оружје припаднику полиције Републике Српске и убио га“, казала је Александра Белачић и додала да представници СРС редовно присуствују суђењу припадницима Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске како би подигли свест јавности о том предмету.

“Жао нам је што је овај процес уопште покренут. Чињеница да се овим људима суди после толико година и без довољно доказа представља доказ да је наше тужилаштво поклекло под притиском тужилаштва Хашког трибунала“, оценила је Александра Белачић и изразила наду „да ће судско веће закључивати на основу расположивих правних чињеница и да ће у складу с тим, донети ослобађајућу пресуду.“

Прочитајте ОВДЕ да ли ће бити нових избора на КиМ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА