Најновије

ЖИВКОВИЋ ОПЛЕО ПО ГРАДСКОЈ ВЛАСТИ: Ко је донео одлуку да се улици на Чукарици да име до Емилу Першки, "доказаном усташи"?

Председник Нове странке и посланик у Скупштини Србије Зоран Живковић питао је данас ко је у Комисији Скупштине града Београда за споменике, називе тргова и улица донео одлуку једној улици на Чукарици да име до Емилу Першки, "доказаном усташи".

Зоран Живковић (Фото: Јутјуб)

Живковић је у Скупштини Србије упитао ко је донео одлуку да један део улице на Чукарици, која носи име по Стевану Филиповићу, преименује у улицу Емила Першке.

Ради се о човеку, који је пореклом Словак и играо је за фудбалску репрезентацију Краљевине СХС или Краљевине Југославије, али се ради о доказаном јуришнику НДХ, рекао је Живковић и додао да изгледа нико у тој Комисији нема претраживач "гугл".

Живковић је подсетио да је данас последњи четвртак у месецу, када ће на посланичка питања одговарати премијерка Ана Брнабић са министрима, и да он, иако неће бити у парламенту, може са конференције за новинаре поставити питања.

“Нека од питања на које би могли да одговоре тичу се кривичне пријаве коју сам поднео 5. новембра против Александра Вучића и бившег директора Крушика Младена Петковића”, рекао је Живковић.

Он је пренео и информацију да је 18. новембра Тужилаштво за организовани криминал тражило од БИА и ВБА да прикупи информације, због чега сматра да је седам дана довољно да Тужилаштво саопшти да ли је прекршен закон.

Живковић је говорио и о проналаску засада марихуане на пољопривредном добру "Јовањица", али и томе одакле полицијска значка код човека који узгајају марихуану.

Живковић је оценио да је кроз сва ова питања покушао да буде духовит, али да је "немогуће бити духовит у држави, која је на ивици трагедије".

“То је разлог више да се боримо за изборне услове, и да Вучићу на пролеће задамо шамар као Слободану Милошевићу 1996. године”, сматра Живковић.

Прочитајте ОВДЕ зашто су се посвађали Владимир Ђукановић и Зорана Михајловић.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА