Најновије

ЂИЛАСОВА СТРАНКА СЕ ОГЛАСИЛА ПОСЛЕ УБИСТВА НАВИЈАЧА ПАРТИЗАНА: Вучићева власт ослобађа криминалце да би их користила за своје послове

Странка слободе и правде (ССП) огласила се поводом убиства Љубомира Марковића, који је био један од вођа Партизанове навијачке групе Алкатраз.

Марковић је убијен у петак увече у Београду (Фото: Јутјуб)

Марковић је убијен у петак увече у Београду, а био је правоснажно осуђен у случају убиства Бриса Татона. Он је 2017. изашао из затвора након што је амнестиран.

Француски држављанин Брис Татон претучен је 17. септембра 2009. на Обилићевом венцу у центру Београда, уочи утакмице Партизана и Тулуза, а умро је 12 дана касније од повреда.

“Мафијашким убиством Љубомира Марковића на светло дана испливао је механизам по коме власт Александра Вучића на слободу пушта тешке криминалце и убице да би их користила за своје нелегалне послове.

Наиме, Александар Марковић је био осуђен на 30 година због убиства Бриса Татона 2009. године. Казна му је потом смањена на 13 година, да би после само шест година, 2017. године, био амнестиран и пуштен на слободу!?

ССП захтева од надлежних да доставе на увид сву документацију из које се види ко је и на основу чега амнестирао Александра Марковића.

ССП пита колико је још криминалаца по истом моделу амнестирано у Србији.

Прва одлука Српске напредне странке је 2012. године била смањење затворских казни за хиљаде осуђеника од којих су се многи по изласку на слободу вратили најтежим криминалном делима, укључујући силовања и убиства.

Потом су поништене пресуде којима су на дугогодишње казне затвора осуђени припадници Шарићеве нарко групе, ослобођен је Цане Суботић…

Јавност је по убиству Александра Станковића Мутавог сазнала да он годинама није одлазио на одслужење казне од пет година затвора, као и да је блиско повезан са некадашњом државном секретарком МУП Србије Дијаном Хркаловиц.

Све наведено, јасно показује степен повезаности режима Александра Вучића и криминалаца. Криминалци и хулигани који свакодневно угрожавају безбедност грађана и који несметано продају дрогу нашој деци, саставни су део ове власти и њен главни ослонац”, наводи се у саопштењу ССП.

Прочитајте ОВДЕ како је Небојша Човић открио тајни план Американаца за КиМ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА