Најновије

ДОБИЛИ ШТА СУ ТРАЖИЛИ: После неуспеле офанзиве милитаната на положаје САА, руски бомбардери жестоко одговорили!

Сиријска арапска армија (САА) одбила је 1. новембра напад великог обима који су покренули Хаџат Тахрир ал-Шам и његови савезници у северној Латакији.

Руски авиони (Фото: Јутјуб)

Сиријски провладини извори потврдили су да је војска успела да поврати све положаје које је изгубила у првим сатима напада, укључујући стратешки важан град Тел Рашо. Десетине припадника сиријских снага убијени су и рањени док су одбијали напад.

У покушају заташкавања свог неуспеха, ХЏТ повезана са Ал-Каидом и њеним савезницима Сиријске националне армије (СНА) тврдила да је та офанзива била само велика операција.

Активисти повезани са овом фракцијом и њиховим савезницима открили су да су милитанти првобитно желели да пређу главну одбрамбену линију ССП-а у северној Латакији, вероватно да дођу и нападну цивилна подручја у региону.

Неуспели напад изазвао је снажан одговор руских ваздухопловних снага. Руски ратни авиони извршили су 1. и 2. новембра низ снажних ваздушних напада на положаје милитаната у северној Латакији, углавном око града Кабани.

Јединице ССП-а у северној Латакији планирају да покрену војну операцију за сузбијање растуће терористичке претње у региону.

Прочитајте ОВДЕ  све о жестоким бробама око Кабанија.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА