Најновије

СРАМОТНА ПРЕТЊА ПАЛМЕРА БЕОГРАДУ ЗБОГ СЛОВЕНСКОГ БРАТСТВА: Увешћемо санкције Србије због војне сарадње са Путином и Русијом

Представник америчког државног секретара за западни Балкан Метју Палмер изразио је забринутост због присуства руске војне опреме на територији Србије и истакао да би, ако Београд купи руску војну опрему, то водило ризику да јој буду уведене посебне санкције.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

“Постоји доза забринутости због распоређивања руске војне опреме на територији Србије, али и због могућности да Србија захтева специфичне руске системе, што би водило ризику да јој се уведу посебне санкције због куповине руске војне опреме, али се надамо да су наши српски партнери тога свесни и да ће бити опрезни с таквим трансакцијама” рекао је Палмер.

Оценивши да САД имају јако војно партнерство са Србијом, као и да је "најбољи војни партнер Србије управо Америка", Палмер је указао да то "не значи да Србија не треба да сарађује и са Русијом и да и са Москвом ствара војно партнерство".

“Ипак, ми ценимо наш однос са Београдом и мислимо да је наша војна веза препознатљивија од било чега што Русија ради на том пољу са Србијом”, рекао је Палмер за северномакедонску телевизију "Алсат" коментаришући недавне српско-руске војне вежбе "Словенски штит" и присуство система С-400 у Београду.

На недавно одржаној војној вежби Русије и Србије под називом "Словенски штит 2019" у Батајници први пут је ван руске територије био распоређен један од најјачих ракетних система С-400.

Прочитајте ОВДЕ како су Американци сатерали Србију уза зид.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА