Најновије

ИЗРАЕЛЦИ НАПАЛИ СИРИЈСКУ ВОЈСКУ И ИРАНСКУ ГАРДУ! Убедљиво најжешћи напад до сада, хитно се огласио Нетанијаху (ФОТО/ВИДЕО)

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су потврдиле да су њихови авиони у рано јутро 20. новембра бомбардовали сиријску територију, и том приликом је гађано на десетине циљева наводних иранских проксија у околини Дамаска.

Илустрација (Фото: iaf.org.il)

Према њиховим саопштењима, главне мете су биле ракете ваздух-ваздух, као и складишта муниције и друге војне мете.

Извори са лица места су потврдили да су Дамаском одјекивале експлозије, и да се изнад града водила права ваздушна битка, а САНА наводи да су сиријске ПВО јединице пресреле већину пројектила. Ипак, један део агресорских ракета је прошао одбрану, и више од 20 детонација потресло сиријску престоницу.

Већина мета је концентрисана у близини међународног аеродрома, где постоје велика бетонска складишта и бункери који, ако је веровати Израелцима, служе за дистрибуцију иранског оружја Хезболаху.

Поводом овог напада се огласио и израелски премијер Бењамин Нетанијаху, који је поново припретио да иранске Кудс снаге нису недодирљиве.

- Поново кажем свима ко нам жели зло - повредићемо вас. То смо урадили и вечерас против војних циљева иранских Кудс снага и сиријске војске, и наша акција је само одговор на ракете које су лансиране на Израел - рекао је Нетанијаху.

Да подсетимо, синоћњем нападу су претходили наводни ракетни напади из Сирије на Израел, а све пројектиле је пресрео израелски ПВО систем "Гвоздена купола" изнад Голанске висоравни.

Будућност ирачке нафте у рукама Русије! Ово је велики ударац за САД! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА