Најновије

МИРОЉУБ ЈЕВТИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Када би Бакир искрено прихватио да је Бошњак, он би горео у паклу!

“Када је мој предмет уведен у наставу 1993/1994. године муслимана у свету је било 817 милиона. Данас их је око милијарду и 800 милиона”, каже др Мирољуб Јевтић, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду.

Мирољуб Јевтић (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за РАС телевизију причао о томе зашто би Бакир Изетбеговић могао да гори у паклу, због чега Русија умире, како једино можемо да повећамо наталитет у Србији...

Религиозност у Србији опада

Код религија постоји основна претпоставка да људи верују у догме. Код монотеистичких религија какве су ислам и хришћанство претпоставља се да људи верују у постојање једног Бога. Код хришћана је то Исус, треће лице истог Бога, а код муслимана је то Алах.

У хришћанству се људи спашавају веровањем у тог Бога, молиш му се да и тебе спасе, постиш и чиниш добра дела.

У мемомарима проте Матеје Ненадовића стоји да у његово време скоро нико у Србији није јео месо. Зато што је толико било посних дана да људи нису стизали да се омрсе. Ето колико су били везани за религију. Притом су живели у османској држави која их је сваког дана тукла по глави зато што после. Замислите ту муку кроз коју је пролазио наш народ тада... А то су могли да поднесу само ако су веровали да је Исус њихов спаситељ.

Ко то данас верује? Пре 100 година наш народ је био екстремно религиозан. Данас није тако... Сва наша интелигенција 19 века, сви ти људи тог времена којима се дичимо су били атеисти.

О косовским политичарима

Кад видиш на ТВ-у Шкељзена Малићија, Ветона Суроија, Вљору Читаку, видиш да је тај свет прихватио неке западне норме до неке одређене границе. Харадинај нпр има троје и ли четворо деце... Али онај део који је религиозан он је јачи од ових и они имају по десеторо деце.

И није тачно да муслиманима на Косову није битна религија, и да их нема много у џамијама.

Забринут сам за Русију

Ми смо део развијеног света. Ја сам за Русију веома забринут. Путин није успео да заустави демографски пад. Статистички подаци неумољиво показују да је наталитет 2018. у Русији је негативан. На 10 рођених Руса, 14 умре.

Русија умире, умиру сви нерелигиозни народи. А нажалост све европске земље су нерелигиозне.

Ако не будемо успели да вратимо класичну религиозност, не мислим на црквеност где ми идемо једни код других да се накркамо печења и да се наједемо рибе, која је постојала у нашим породицама у 19 веку ми нећемо успети да обновимо наталитет.

Људи овде немају појма. Ево пре 20 дана сам се вратио из Минска из Белорусије. Ако је квадрат новоградње 400 долара онда ти то говори разлику између нас и њих.

А 2016. сам последњи пут био у Москви. Био је петак, дан за џума намаз. Код метро станице Проспект мира има једна џамија. Ту је Путин дозволио да се направи џамија пре једно 4-5 година, са великим молитвеним простором. Отишао сам на џума намаз. Дошао сам око 1, пола 2. Значи то је било време када се молитва већ завршава.

Излазим степеницама из метроа. И имам шта да видим. Ухватио сам се за главу. Низ степенице силази хиљаде људи који се тискају да уђу у метро. Све татарске фаце. То су они који се враћају из џамије. Кад сам изашао напоље био сам удаљен од џамије око километар и по. Полиција је са обе стране коловоза ставила жичану баријеру да би саобраћај могао да се одвија а ови из џамије се враћају тротоаром. И иду, и иду... И дођем до џамије а колона се не прекида. А око џамије је по мојој процени било барем 100 хиљада борбено способних мушкараца.

Питам шта је ово а људи ми објасне.

- Они који финансирају државу су грађевински предузимачи. И они доводе ове Татаре.

- А због чега?

- Зато што Рус из Москве тражи 100 рубаља на дан а овај Татар тражи 20.

Прича о бошњачкој нацији је превара

Муслимани не могу да замисле живот у секуларној држави. Муслимани у већини нису терористи, нису убице и разбојници. То је у принципу честит свет али се мора знати да тај свет не може да прихвати облик политичке организације какав је у Енглеској или Француској.

Ја нисам био Марксиста, али је он био у праву када је рекао да традиција свих мртвих генерација као мора притиска мозак живих. Албанци који су много већи муслимани, у смислу веровања, него што су Босанци, никад нису третирани као муслимани а за Босанце смо увек говорили - муслимани.

Прича о Бошњацима је превара. Ислам нема нацију. Када би Бакир Изетбеговић искрено прихватио да је Бошњак, искрено и до краја, он би горео у паклу. Он не би био муслиман. То би била издаја и вероодступништво. Да он одваја Бошњаке од Египћана?! То је сулудо. За Алаха су сви муслимани једно тело.

По муслиманском учењу свет се дели искључиво на верске заједнице. Прва верска група су муслимани, друга су монотеисти, трећа група су политеисти, четврта група су атеисти а пета су вероодступници или муртади. Примера ради, ако Златко Лагумџија, не верује у Бога, он је већи противник Бакиру него Милорад Додик.

Америчка освета за С-400

Амерички сенат је изгласао да је над Јерменима извршен геноцид у Турској а то је последица јер је Ердоган купио од Путина С-400. А Путин је продао С-400 Турској пре свега јер је узео милијарду и нешто, онда их је везао за Русију да купују резервне делове... Путинов основни циљ је да разбије НАТО а једина војно способна снага у НАТО су Турци.

Прочитајте ОВДЕ колико је Расим Љајић дуго на власти.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА