Најновије

АМЕРИЧКИ МИЛИЈАРДЕРИ ПОКУШАЛИ ДА СЕ САКРИЈУ, АЛИ СУ ОТКРИВЕНИ: Ево кога је Трамп окупио на тајној вечери!

Оснивач и извршни директор Фејсбука Марк Закерберг и оснивач Пејпала Питер Тил вечерли су са америчким председником Доналдом Трампом прошлог месеца у Белој кући.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Тил, истакнути присталица Доналада Трампа, један је од првих великих улагача у Фејсбук и један од седморице чланова одбора.

Компанија је потврдила да се вечера на коју је Трамп позвао двојицу милијардера десила.

“Како што је нормално за директора велике америчке компаније, Марк је прихватио позив за вечеру са председником и првом дамом у Белој кући”, наведено је у саопштењу.

Није разјашњено зашто састанак није објављен, а такође је остало непознато о чему су тројица мушкараца разговарали.

Током свог пута у Вашингтон прошлог месеца, приликом кога се десила и вечера, Закерберг је пред Конгресом сведочио о својим плановима за откривање нове криптовалуте Либре.

Последњих недеља су се амбициозни планови компаније да успостави Либру као нову дигиталну валуту суочили са озбиљним проблемима.

Неколико кључних партнера, укључујући и Пејпал и Мастеркард, недавно су повукли подршку пројекту.

Вечера је била друга прилика у протекла два месеца да се Закерберг срео са Трампом. Председник је у септембру на свом Твитеру објавио фотографију на којој се рукује са Закербергом у Белој кући.

Тил је један од ретких великана из Силицијумске долине који је отворено подржао Трампа током председничке кампање 2016. године. Он је суоснивач компаније за рачунарски софтвер "Палантир" која је широко пословала са америчком владом, посебно у области одбране.

Закерберг је од недавно почео да одржава састанке са најистакнутијим конзервативцима у медијима и политици, рушећи уверење да се његова друштвена мрежа приклоњена либералима.

Конзервативци и присталице Трампа у прошлости су оптуживали Фејсбук да им је цензурисао ставове, али је компанија то негирала.

И либерали су сада љути на Фејсбук због тога што је одбио да проверава политичке рекламе током предстојеће кампање заи зборе 2020. године.

Прочитајте ОВДЕ како је разјашњена позадина рата са Русијом.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА