Најновије

БЕЛИ ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ ПОНОВО ИДЕ НА ИЗБОРЕ: Послао је поруку власти али и опозицији!

Бели је опет подигао буру у јавности објавом у којој наводно размишља о новој кандидатури, овај пут за парламентарне изборе.

Прелетачевић (Фото: Јутјуб)

"Ја за сад само наглас размишљам о изборима, нисам још сигуран да ћу изаћи, али имам концепт у глави како би то требало да изгледа", овако наводе да ће се опет кандидовати за предстојеће изборе коментарише  Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели.

Бели је опет подигао буру у јавности објавом у којој наводно размишља о новој кандидатури, овај пут за парламентарне изборе.

- Први пад "на дупе" и одмах повлачење. Нисам ја тај тип. Ја не одустајем ни од чега још од малих ногу - стоји у Прелетачевићевој Фејсбук објави.

Ипак, остаје нејасно куда би га његова поновна појава на политичкој сцени могла довести, имајући у виду претходне две.

Сада већ давне 2016. године Бели је постао председник политичког покрета у Младеновцу "Сарму проб'о ниси", када се појављује као политички личност у форми сатире и пародије на остале политичаре и уопште политички систем у Србији, а презиме које узима, својеврстан хетероним Прелетачевић постао је ознака за прелажење политичара из странке у странку.

Након локалних избора у том приградском насељу освојио 21 одсто гласова, чиме је заузео друго место, одмах након СНС-а.

Његова председничка каријера није се ту завршила. Велики број гласова навео је његов покрет да га истури као свог председничког кандидата на изборима 2017. године. Бели ће остати упамћен као неко чије гласове су гласачи неповратно изгубили када је на председничким изборима био трећепласирани и освојио 9,43 одсто гласова, преведено у конкретне бројке, чак 344.498 људи је гласало за њега.

Последњи у низу његових политичких иступа била је кандидатура на прошлогодишњим изборима за градоначелника Београда, али у другим околностима - без већег дела својих сарадника, који су тада према његовим речима желели да остану на локалу. Он је на тим изборима остваио знатно нижу подршку, освојивши 2,44 одсто гласова.

Шта је идеја овог пута? Да ли ће опет обући вунене чарапе, седети на белом коњу и форсирајући свој концепт "алтер ега" само терати шалу са озбиљним питањима?

- Не верујем. Ако одлучим да се кандидујем, овај пут бих ишао са озбиљном причом, кампањом. Циљ ми је да уђем у Скупштину, обезбедим себи и породици сигурна примања наредне четири године, а онда да почнем да се обрушим и на једне и друге - и власт и опозицију - каже Максимовић и додаје да је идеја да критикује и једне и друге, јер су, како тврди и једни и други криви за конструкцију приче о његовој "продаји" власти.

Тресла се гора, родио се - кафић

Све што је остало након фарсичне појаве Белог на политичкој сцени уместо конкретних потеза и оправдавања поверења гласача је - кафић у центру града. То је на много начина изазвало буру у јавности, будући да су се сви питали одакле му новац за такву инвестицију? Бели се тада правдао на различите начине, опет кроз уста његовог другог карактера.

- Бели ме је саветовао да ми то узмемо из европског фонда, ја сам рекао да је то ситна лова и да ћемо свих 2.300 евра, колико нам је било потребно, узети од пријатеља - објаснио је тада Максимовић и додаје да су на уређењу простора такође радили пријатељи јер "сви имају неки занат у рукама".

Прича, колоквијално говорећи, у најмању руку није "попила воду", нарочито имајући у виду да је Бели често истицао у јавности, нарочито пред београдске изборе да га "пријатељи издржавају". Тада га је већина оптужила да се "продао" власти. Максимовић има објашњење, а у томе види и разлог што су га "сарадници напустили".

- Прича о мојој наводној продаји потекла је од опозиције, након председничких избора, они су "пустили буву", а власт је то прихватила и наставила причу да сам њихов. Онда је моје окружење негативно реаговало, многи сарадника је отишло - каже Максимовић.

Пропуштене прилике и највећа обмана гласачког тела - у најкраћем се тако може описати досадашњи ангажман Љубише Прелетачевића Белог. Ипак, по свој прилици,може се деси да ћемо га гледати и на пролеће иако он каже да у то није сигуран, али да бојкот избора није нешто што подржава.

- Чему бојкот? Не видим разлог, јер са или без праве опозиције, избори ће свакако бити валидни - закључује Максимовић.

Додик на удару НАТО лобиста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА