Најновије

БОЈКО БОРИСОВ ЗАПРЕТИО МАКЕДОНЦИМА: Назовите Бугарску још једном фашистичким окупатором заборавите на Европску унију!

Бугарски премјер Бојко Борисов упозорио је Северну Македонију да антибугарска регорика у тој земљи мора бити забрањена, а свако ко Бугарску назове фашистичким окупатором не може се надати подршци и помоћи, пренела је скопска телевизија Канал 5.

Бугарски премјер Бојко Борисов (Фото: gov. bg)

То је, како се наводи, први пут након француског одбијања да Северна Македонија добије датум за отварање пристпних преговора за чланство у ЕУ, да званицна Софија подсећа на захтеве Бугарске, шта је њихов услов за чланство Македоније у ЕУ.

Борисов је то рекао на маргинама конгреса Европске народне партије у Загребу.

"Анти-бугарска реторика не само да мора бити забрањена, већ би требало схватити и да она није у реду. Нисам им случајно рекао да када неки од вас кажу да је Бугарска фашистички окупатор, то у Бугарској значи да ни због тога не би требало да вам помогнемо на било који начин", рекао је Борисов.

Наводи се да се Борисов у Загребу састао са лидером опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијаном Мицковским, којег је подсетио на бугарске услове за јасну подршку евроатлантским интеграцијама Македоније, као и на споразум о пријатељству и добросуседским односима са Бугарском.

"Да ли подржавате добросуседски споразум између Бугарске и Македоније? Веома је важно знати, да буде јасно, то је демократија", рекао је Борисов.

Инцидент на самиту ЕПП у Загребу! На месту где су вечерали појавио се нацистички симбол! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА